Ákos és az Igazság-minisztérium

2013. május 1. 16:02

Puzsér Róbert
Átlátszó
Az Orwell-életműre hivatkozva parádézó Kovács Ákos hirtelen elveszti szolidaritását a kiszolgáltatott és eszköztelen adórabszolgák iránt.

„Magam is osztozom Ákos félelmeiben. Borzadva látom, hogy mekkora hatalom összpontosul néhány tucat cégvezető és politikus kezében, miközben a technika fejlődése mára elképesztő lehetőségeket teremtett a társadalom megfigyelésére és manipulálására. Eközben a közéleti viták egyre kevésbé szólnak az állam ellenőrzéséről vagy a politikusok elszámoltatásáról, de egyre inkább a modern marketing eszközeit felhasználva a politikai riválisok démonizálásáról és az arctalan terroristák elleni folyamatos harcról. Nem csak nálunk, hanem Eurázsia-, Keletázsia- és Óceánia-szerte mindenütt.

Ezek után most azzal kell szembesülnöm, hogy amikor az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ szeretné megtudni, hogy az MTVA mennyit fizetett ki Kovács Ákosnak háromszázhúsz rádiós szignálért, akkor a közhivatal megtagadja az adatszolgáltatást, Ákos pedig úgy hallgat, mintha a karthauzi rendbe lépve némasági fogadalmat tett volna.

Ha a Nagy Testvért MTVA-nak hívják és adóforintokból rendel szignálokat, akkor az Orwell-életműre hivatkozva parádézó Kovács Ákos hirtelen elveszti szolidaritását a kiszolgáltatott és eszköztelen adórabszolgák iránt, és szemérmesen asszisztál a cinikus állításhoz, mely szerint semmi közünk ahhoz, hogy az MTVA mire és mennyit költ a pénzünkből. Jogai ugyanis itt már csak a Nagy Testvérnek és üzleti partnerének, Kovács Ákosnak vannak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nos kedves Puzsér úr belegondolt már abba, hogy egyszer 7 millió választópolgár rosszul ébred reggel és kikéri öt éve visszamenőleg minden olyan okmányt, amely közpénzek finanszírozásával, vagy pályázatokkal kapcsolatos? Mit gondol mennyi alsónadrágja lesz, ha ezt teljesítik? Milyen szignált fog ekkor hallgatni?

Ha jobboldali a hatalom, rögtön minden érdekel titeket is!
De én vagyok rossz, biztosan így volt ez akkor is, amikor a posztkomcsik uralkodtak és Presszer, vagy ki írt kísérőzenét.

Ha ön forradalmár lenne, melyik televíziót foglalná el? - M1-értéket közvetít

Á, szerintem kerülhetett az bármennyibe, nekünk volt megtiszteltetés, hogy őt láthattuk. Vagy a végeérhetetlen Nap-kelték, meg Nyugtákkal is ugyanez a helyzet: még mi jártunk jól.

Képmutató bagázs: más szemében a szálkát próbálja gerendává nagyítani.

Ez nem én vagyok,
Ez nem mi vagyunk,
Így aztán mindegy,
Hogy áldás vagy átok
Hogy torzan látják a nagyvilágot
Egyes újságokba író srácok,
Nekem sok a dolgom
Én nem érek rá,
Így hát mindegy,
Hogy mit is szóltál,
De csak akkor ítélj,
Hogy én ki vagyok,
Ha egyszer tudni fogod,
Hogy Te kicsoda voltál.

Nem azért, de Ákos már letett valamit az asztalra. A Puzsér-életmű viszont még eléggé hézagos. (Úgyhogy savanyú a szőlő, babám!)
Ami pedig a pénzt illeti: Biztosan jó sokat kapott, más rendszerben - mondjuk 2002 és 2010 között egy baloldali kapott volna ugyanannyit vagy többet. Mivel közpénzről van szó, tényleg nem ártana nyilvánosságra hozni, de nem ismerem pontosan a szabályokat.
A kérdés csak az, három éve is ilyen érzékenyek voltak- e a ballibek hasonló machinációkra.

"Csak nem Ákos rajongó vagy?"

Ugye nem tilos? :)
Nem nézek tévét, néha online egy egy adást, innen onnan, retekéket még úgy se.

Az ilyeneket a demokrácia minta államában (USA) sem adnak ki!!!!

Csak hát az a sárga irigység nem hagyja őket nyugodni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában