Komolyan kérdezi vagy hülyéskedik?

2013. május 6. 21:26

Andreas Cichowicz
Figyelő
Minden igényes német újságírót, legyen az jobb- vagy baloldali, egyformán felháborít, ha egy demokráciában olyan médiahatóságot állítanak fel, amelyben csak és kizárólag a kormánypárt emberei ülnek.

„- Önök, mint ahogy általában a német közszolgálati média, kampányszerűen támadják a magyarországi viszonyokat. Legalábbis ez nálunk a kormányzati vélemény. Mi mozgatja Önöket? A német kormány, vagy a németországi bal-és liberális pártok, a Magyarországon érdekelt multi cégek? Vagy mindegyikük?

- Komolyan kérdezi vagy hülyéskedik?

- Nálunk meglehetősen elterjedt az a vélemény, amely szerint olyan nemzetközi hecckampány indult ellenünk, amelyet a magyar baloldal felbujtására egyrészt a nyugati bal-és liberális pártok, másrészt a külföldi energiaszolgáltatók és bankok szerveztek.

- Hogy kerülnek egy platformra a baloldali pártok azokkal, akik ellen nyugaton is harcolnak? A német szociáldemokraták például a legnagyobb ellenfelei a nagytőkének, köztük a bankoknak vagy az E-on-nak, az RWE-nek, a két energiaszolgáltató óriásnak. (...) De hadd kérdezzek vissza: nem tűnt fel maguknak, hogy az egész német sajtóban, a privát kézen lévő újságokban, a liberális Süddeutschéban, a konzervatív-keresztény szemléletű FAZ-ban, a jobboldali Die Weltben, a legtekintélyesebb hetilapban, a Der Spiegelben egyaránt bírálják a magyarországi viszonyokat?

- Éppen ez az, ez bizonyítja, hogy összehangolt kampány folyik ellenünk.

- Összehangolt? Feltételezi, hogy a Frankfurter Allgemeine direkt ugyanazt akarja írni, mint versenytársa, a liberális-baloldali Süddeutsche Zeitung?

- Igen.

- Ez elképesztő. Akkor ajánlom a figyelmébe a következőt: minden igényes német újságírót, legyen az jobb- vagy baloldali, egyformán felháborít, ha egy demokráciában olyan médiahatóságot állítanak fel, amelyben csak és kizárólag egyetlen párt, tudniillik a kormánypárt emberei ülnek. Továbbá, hogy az adott országban központi hírgyár létezik, hogy a sajtó túlnyomó részének, az egész közszolgálati média teljességének egyugyanazon központi hírszerkesztőség szállítja a híreket. Ha mindezt megírja, minderről beszámol a saját hazájában, tehát itt, Németországban, akkor menetrendszerűen jönnek a hivatalos tiltakozások olvasói levelek vagy nagyköveti beavatkozások formájában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a wicz-re végződő egyedek árja németek mind.

Az igényes német újságíró lengyel származású, nevének helyes kiejtése: Csihovics.
Jó lehet ennyire önérzetesnek lenni és ennyi önbizalommal rendelkezni. Ugyanakkor azt is lehet mondani, h. a tárgyi tudás hiánya nem akadályozza a határozott vélemény nyilvánításban.

Komolyan modja, vagy marháskodik?

Hülyeséget beszélsz!

Összekevered a közszolgálati kuratóriumokat a médiahatósággal (régi nevén ORTT).

Az ORTT-be minden parlamenti frakcióval rendelkező párt egy tagot delegálhatott (kivéve ha egyetlen kormánypárt volt, mert az kettőt), de az ellenzéki és a kormánypárti delegáltak szavazatai együttesen 50-50%-t tettek ki.

""Minden igényes német újságírót, legyen az jobb- vagy baloldali, egyformán felháborít, ha egy demokráciában olyan médiahatóságot állítanak fel, amelyben csak és kizárólag a kormánypárt emberei ülnek.""

"Minden igényes német újságíró mellé" SEM szaladhat oda egy magyar országimázs-Őr aki őt-meggyőzően
elmagyarázza Neki a magyari Médiahatóság felállításakor tagságtól végül elzárkózó ellenzék motivációit.

Igen azt hiszi:

Alighanem megggyőzódése a ballib sajtó szerves kialakulása sőt evoluciója (,hacsaknem zokni egy hazug féreg).

Sőt a régi ballib hegemóniát még idézőjelbe is teszi, kisebbítendő, kétségbevonandó:

Írja:
""
A "ballib hegemónia" a szabad sajtó révén, szervesen alakult
""

Komolyan hiszi, vagy hülyéskedik???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában