Közfoglalkoztatottak fotóit állította ki az MTVA

2013. május 16. 11:44
Közfoglalkoztatottak fotóiból nyílt kiállítás Publicart címmel a MTI székházának előcsarnokában csütörtökön Budapesten. A mintegy 30 fotót bemutató tárlat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Sajtó- és Fotóarchívumának 58 közfoglalkoztatásban dolgozó munkatársa kezdeményezésére jött létre.

A kiállítást megnyitó Kálomista Zsuzsa, az MTVA archívum és tartalomkereskedelmi igazgatója kiemelte, nagyon büszke a 2012 augusztusában indult közfoglalkoztatási programra. Az igazgató szerint a kiállítás arra is példa, hogy a programmal könnyebben átvészelhető a közfoglalkoztatottak számára „ez a nehéz időszak”. „Ahogy látom, sokan örömet találtak ebben a munkában” – jegyezte meg Kálomista Zsuzsa, aki a tárlat fotóit magas színvonalúnak tartotta.

Talyigás Judit, a Sajtó- és Fotóarchívum vezetője elmondta, a Digitalizációs Program a Fenntartható Audiovizuális Örökségért (DIPRO) keretében 240 – döntően diplomás – közfoglalkoztatott dolgozik a közmédiánál. A tárlatról elmondta, hogy mindenkitől állítottak ki képet, aki hozott be saját fotót. Rámutatott, a kiállítók között van profi fotós, olyan, aki épp tanulja a szakmát, illetve olyanok, akik hobbi szinten művelik a fényképezést. A képek főként elkapott pillanatokról szólnak, de akad több csendélet is. 

Szólt arról is, hogy néhány napja mutatták be közfoglalkoztatottakról szóló Közfoglalkoztatás másképp című kötetet, amelyben 42 interjút készítettek a programban résztvevő 28 és az MTVA állandó munkatársaként dolgozó 14 emberrel. A könyvben kapott helyet az a felmérés is, amely 191 közfoglalkoztatott és 91 állandó munkatárs megkérdezésével készült a munkatársak életkörülményeiről, életkilátásairól, munkakörülményeiről.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye, hogy tudnak és akarnak dolgozni az emberek.
Akik segélyen tengettették szerencsétlen munkanélkülieket, azok arra játszottak, hogy összeugrasszák a rászorulókat az adózó többséggel.

Most olyanok járnak rendszeres napi munkába, akiket a gyermekeik eddig soha nem láttak munkába menni.

Ez kifejezetten gyermekeket veszélyeztető állapot volt. De soha senkit nem vontak felelősségre ezért a bűncselekményéet.

Pedig sok aljas elkövető ült és ül a balliberális oldalon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés