Kárpátalján új magyar rádiócsatorna indult

2013. május 21. 15:28
Pulzus FM néven egy új, magyar és ukrán nyelven sugárzó rádió kezdte meg működését hétfőn Beregszászon.

A Pulzus FM szerkesztőségének az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a keresztény magyar értékeket közvetítő kereskedelmi rádió az FM 92.1 frekvencián magyar és ukrán nyelven sugározza műsorait. Az új, földfelszíni sugárzású rádió a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) és a Beregszászi Református Gyülekezet által 15 éve működtetett Sion Rádióstúdióra és annak internetes adására épülve, vele párhuzamosan kezdte el működését – olvasható a közleményben.

Az adó indulása alkalmából tartott ünnepségen Bacskai József ungvári magyar főkonzul hangsúlyozta, hogy a rádió elindulása a kárpátaljai magyarság egyik nagy álmának beteljesülése, egy igazi határon átnyúló együttműködés, hiszen adásainak köszönhetően egészen Vásárosnaményig mindenki értesülhet a Kárpátalján történő eseményekről.

Gajdos István, az ukrán parlament képviselője szerint a Pulzus FM kiemelten fontos szerepet játszik majd a magyar nyelv és szellem megőrzésében Kárpátalján. A rádió megnyitóját kétnapos kulturális programsorozat kíséri.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés