A bukás – az európai jobboldal, az arab tévé és a Fidesz

2013. június 4. 17:44

Ara-Kovács Attila
Diplomáciai Jegyzet
Ha már a vezető arab televíziós adó is antiszemitizmust vet a magyarok szemére, alighanem nagyon komolyan kell vennünk annak szavait, aki a szakadék felé rohanó Magyarországról beszél.

„A legszókimondóbb a katari székhelyű, nagyon nívós Al Jazeera volt. Az összeállításuk nyomán közölt cikk címe így hangzott: Magyarország útja a szakadék felé. Miért gondolják úgy a tekintélyelvű magyar kormány kritikusai, hogy az ország a fasizmus felé sodródik? Ma ez a minősítés általánossá vált, Magyarországot nem egy bizonyos, rossz magaviseletű, veszélyt okozó országokat magában foglaló kategóriába sorolják, hanem külön kategóriaként kezelik, mint a legrosszabb magaviseletű, legveszélyesebb államot és nemzetet. Az arab világban befolyásos Al Jazeera tudósítása egyébként különös fényt vet arra a magyar kormányzati akaratra is, ami mostanság épp az iszlám országok felé történő nagy gazdasági és kulturális nyitáson buzgólkodik.

Elgondolkodtató történelmi momentumot élünk meg, melyben bárhonnan szemléljük sorsunkat, Keletről vagy Nyugatról, a következtetések egyértelműek és egybehangzóak. Ha már az Izrael-barátsággal igazán nem vádolható, vezető arab televíziós adó is antiszemitizmust vet a magyarok szemére, s ha a baloldali szimpátiával aligha vádolható európai jobboldal is egyre leplezetlenebbül Orbán politikai ellenfeleinek drukkol, alighanem nagyon komolyan kell vennünk annak szavait, aki a szakadék felé rohanó Magyarországról beszél.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan vannak antiszemita magyarok, de a magyarok nem antiszemiták!!!
Ez olyan, hogy vannak cigány bűnözők de a cigányok nem bűnözők!!!
Ara Kovács!!!
Tiltakozó cikket kellett volna írnod!
Így te kirekesztő és magyarellenes vagy, mert én magyar vagyok és nem vagyok, sem antiszemita, sem rasszista!!!

Jé! Megszólalat a balliberálisok Arája! Vajon teherbe esett már?

Nesze neked Hungary!

" But his words set alarm bells ringing, because the Turul bird is also a symbol closely identified with the Hungarian fascists of World War II. It was once used in combination with the swastika on the emblem of the Arrow Cross Party."
Forrás:http://www.aljazeera.com/progr..

Ez az ara papagáj nem érti ezt az egyszerű dolgot: az arab világot Izrael és Amerika fenyegeti, így az antiszemitizmust Magyarországra kell kenni - épp jókor, amikor a baloldal már ránk uszította a világot.
Trianon óta csakugyan szakadék felé rohanunk, de az antimagyarizmus nem bűn, mint az antiszemitizmus - mi vagyunk végveszélyben, de a zsidókért aggódik mindenki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés