Tojástánc

2013. június 11. 7:21
Talán jó lenne a híreket szétkürtölés előtt néha ellenőrizni, és akkor az újságírók sem kényszerülnének a mostanihoz hasonló tojástáncra.

„Senki nem zavarta meg előadásomat, a tiltakozók az épületen kívül voltak, mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 180 perc hétfő reggeli műsorában.

Ehhez képest vasárnap a média arról adott hírt, hogy Zürichben tojást dobáltak a diktatúra és a romaüldözés ellen tiltakozók a magyar miniszterre. A téves híradás arra mindenesetre jó volt, hogy egy sor lap és netes fórum ne a lényegre koncentráljon. Hogy ne arról írjon: az Orbán-kormány egyik minisztere meghívást kapott a Zürichi Egyetemre, ahol a romaintegrációról tartott előadást. Hogy még véletlenül se a fontos dolgokról legyen szó, például arról, mi hangzott el az előadásban, vagy hogy a hazai tapasztalatok és elképzelések milyen visszhangot váltottak ki a svájci hallgatóságban. A hamis hírtől megittasult kárörvendők pechjére a Zürichi Egyetemen jelen volt Andreas Oplatka történész, újságíró, a Neue Zürcher Zeitung korábbi szerkesztője, aki úgy érezte, kötelessége levélben leírni az igazságot: szó sem volt Balog beszédének megzavarásáról.

Talán jó lenne a híreket szétkürtölés előtt néha ellenőrizni, és akkor az újságírók sem kényszerülnének a mostanihoz hasonló tojástáncra. A rutinosabbak kikerülik a földre tett tojásokat, de két bal lábbal pillanatok alatt bokáig lehet gázolni a szagos nedűben. Számos baloldali laptársunk kénytelen-kelletlen közli Oplatka professzor levelét arról, mi történt és mi nem történt Balog Zoltán zürichi előadásán, miközben még ott van a linkek (a kapcsolódó cikkek) között a cím, hogy tojással dobálták meg a minisztert. Na most akkor vagy az egyik igaz, vagy a másik – vagy hazudik az újság. Lehet választani…

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

elég kevés embert ismerhetsz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés