Szemüveg

2013. június 14. 7:49

Sitkei Levente
MNO
Görögországnak mostantól nem lesz közszolgálati médiája, pedig ez a közösségi lét egyik alapja.

„Van-e valakinek még kérdése? – hallhatták a sajtótájékoztató végén a görög tévé és rádió újságírói, majd összetekerték a kamerák kábeleit, kikapcsolták a diktafonokat azzal a tudattal, hogy az utolsó tudósításuk arról szól, hogy mostantól nincs munkájuk. Nincs tévé, nincs rádió. (...)

Görögországnak mostantól nem lesz közszolgálati médiája, pedig ez a közösségi lét egyik alapja. Lehet, hogy kevesen nézik, lehet, hogy gyenge a műsora, felkészületlenek az újságírói, remeg az operatőrök keze, de a létezése bizonyítja, hogy egy társadalomról van szó, nem csak ideiglenesen egymás mellett élő emberek összességéről. Persze nem feltétlenül tölti be szerepét, de ha nem létezik, mert külső hatalmak arra kérik az államot, hogy rúgjon ki nagyon sok embert a közszférából, az megkérdőjelezi a kormány elkötelezettségét az ország iránt, valamint az ország függetlenségét is.

Főleg annak fényében nagyon furcsa a média kivégzése, hogy nemrég kiderült, az IMF szakértői roppant jól számolnak, de néha birkavese megnézését is szükségesnek tartják, hogy abból jósoljanak. Legalábbis erre utal az, hogy a görög mentőcsomag kiutalásakor többen tudták, Athén nem lesz képes teljesíteni a feltételeket, mégis, politikai okokból engedélyezték az eurómilliárdok kifizetését. Máig nem tudjuk, hasznos-e egyáltalán a nadrágszíj meghúzása, vagy csak egy kis csoport érdekeit szolgálja. Az erről vitázó közgazdászok viszont éppúgy lehetnek lobbisták, mint céges bérrabszolgák, akik függetlennek állítják be magukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Obersovkszky, mint a magyar "közösségi lét alapja"....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés