Görög közmédia: koalíciós tárgyalások az újrakezdésről

2013. június 20. 10:22
A válságban lévő görög kormány koalíciós tárgyalásokon kívánja rendezni a görög közmédia helyzetét, amelyet egy bírósági döntés alapján kötelesek újraindítani.

Bíróság rendelte el hétfőn a görög közszolgálati ERT műsorszolgáltatásának folytatását, de műsort még mindig nem adnak — adta hírül a Euronews. A kormánypártok azonban megkezdték koalíciós tárgyalásaikat a csatornák újraindítása kapcsán. Ugyanakkor még nem tudtak megállapodni abban, hogy a megszorítások részeként bezárásra ítélt közszolgálati adókat az eredeti, vagy csökkentett létszámmal állítsák vissza.

Ez már a második eredménytelen koalíciós egyeztetés volt a görög közmédia jövőkével kapcsolatosan. A görög média szerint a legnagyobb probléma nem maga a közmédia ugye, hanem a koalíció jövője: ezt próbálják a kormánypártok a csütörtöki találkozón tisztázni.

Eközben az ERT székházát továbbra sem hagyják el a tiltakozó egykori alkalmazottak. A bizonytalanságból az ellenzéki pártok is megpróbálnak politikai előnyt kovácsolni: a Sziriza párt vezére például ellátogatott a székházfoglalókhoz és biztosította őket a támogatásáról. A szakszervezetek pedig perrel fenyegetőznek: a pénzügyminisztert és a médiaügyi államtitkárt kvánják perelni, amiért nem tesznek eleget a hétfői bírósági döntésnek.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés