Alienek miatt bírságolták a magyar RTL-t Romániában

2013. június 21. 10:52
Megbírságolta a román Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Magyar RTL Televízió Zrt. Romániában bejegyzett Film+ csatornáját, amiért „alkalmatlan” időpontban sugározta az Alien és az Alien vs Predator című filmeket – közölte pénteken az MTI-vel Turos Lóránd, a CNA tagja.

A CNA-t a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kereste meg, ahova arról érkezett panasz, hogy az erőszakos jelenetet tartalmazó filmeket olyan idősávban vetítették, amikor kiskorúak is láthatták. A román médiahatóság 10 ezer lejes (660 ezer forintnak megfelelő) bírságot szabott ki.

Ez egy európai gyakorlat: ha olyan televíziós társaságra érkezik panasz, amely nem a román jogrend alá tartozik, akkor mi is továbbítjuk azt az illető országnak, és nyilvánvalóan az illető országban a saját jogszabályaik szerint vizsgálják meg” az ügyet – magyarázta a CNA képviselője.

Frissítés:

A Magyar RTL Televízió Zrt. már tíz éve jelen van a romániai piacon, romániai leányvállalata, a Cable Channels SRL több csatornát is bejegyzett már a szomszédos országban. A CNA tagja szerint itt azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni, mert Romániában nem kell műsorszórási díjat fizetni.

A korhatáros előírások sem egységesek mindenhol, emiatt a filmcsatornákat nem szívesen jegyzik be Romániában, vagy Magyarországon, hanem olyan országot keresnek, ahol lazábbak a szabályok” – mondta Turos Lóránd.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaj hagyjuk már? Én hagyom. Hogy fizessenek a RadioTelevison Luxemboug illetékesei a profit kárára egy kis "bírság"-ot. Olyan szintű a kultúraterjesztésből (rajzfilmekéből is) származó profit ami áramlik hozzájuk mindenhonnan, hogy döbbenet.

:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés