Földmutyi vs. túlzottdeficit – tematizálási harc

2013. június 22. 18:32
Józsi bá'
Józan Paraszt
Felmerül a kérdés, hogy a két, teljesen piaci alapon működő lap, a HVG és az Index miért állt be ilyen látványosan a baloldali médiumok sorába? Szerintem nem állt be.

„Felmerül a kérdés, hogy a két, teljesen piaci alapon működő lap, a HVG és az Index miért állt be ilyen látványosan a baloldali médiumok sorába? Szerintem nem állt be.

A lényeg az üzleti modelljükben rejlik. A sikeres működési logika a következő: akkor tudsz megélni, ha sok olvasód van, így drágábban lehet eladni a reklámfelületet. Mivel jelenleg Magyarországon a többség elégedetlen a kormány munkájával – a maradék jobber pedig úgysem csábítható át a saját agymosó lapjaitól – üzletileg logikus stratégia, ha minden, a kormány által pozitívnak feltüntetett történést negatívnak állítanak be. Ezek a lapok a magyar médiafogyasztók »általános elégedetlenségére« apellálnak. Mert a magyarnak soha, semmi nem jó. Ezért ők az örök ellenzéki lapok. Most épp anti-viktoriánusok.

A tematizálási harc tehát – közmédia ide, vagy oda – nem lefutott, az örök ellenzéki, alapvetően profitorientált (és nem pártorientált) médiumok pedig a mindenkori ellenzék szekerét tolják. Most is, elég látványosan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, azért ez így túl szép.
A HVG, Index, Magyar Narancs stb. NEM ellenzékiek, hanem OV-fóbiások.
Az ellenzékiséghez érvelni kellene, ezek csak szimpla gyűlölködők.

Ez egy teljesen megosztott ország lett, minden szempontból.
Kétféle művész-világ, kétféle sajtó, nagyon fő irányaiban kétféle világnézet, kétféle célok.

Egy öreg jobber talán nagyon méltánytalanul, de úgy is láthatja, h. a neki tetsző vezetők nagyjából a közjón, a másik társaság, akiké a külföldi hátszél, a pénz, leginkább saját zsebre szeretnek munkálkodni. Valami biztos van is benne, nagyon érdekes volt pl. a Dataplex ügy, a kórházi széfek, vizitdíj automaták, a nagyon príma PPP beruházások, az ügyes visszabérlések, a finom kis, érdekes módon remekül jövedelmező, csődök, stb., stb..

Vannak kimondott jobboldali választókerületek, és ezek ellentétei. A magasan képzettek és jobban keresők, minő véletlen, inkább a jobbosokra jellemzők.

Az ember néha arra gondolt, mi lenne, ha a 3 -4 budai kerület önállósítaná magát.

A "balos" sajtó kimondott geobbelsi magaslatokban szárnyal, még ahhoz is elvakultak, h. rájöjjenek, ennyi gyűlölködés már kontraproduktív.

A magunk részéről nem néztünk közszolgálati TV-t 2002 és 2010 között.

Vannak problémák, amiket a "balos" elfogultság miatt tárgyalni sem lehet, megoldásukat az ő egyetértésük hiányában megkísérelni sem.

Ha bármi nem tetszik, irány Brüsszel, ahol a jó elvtársak ugrásra készek a jelenlegi kormány megleckéztetésére -ez példátlan, h. a saját elit külföldi szövetségeseket felhasználva akadályozza a törvényesen mnegválasztott kormány működését. Sok a 2/3? Tetszett volna eredményesebben kormányozni az ország szétlopása helyett!

Nekem spec. több fiatal ismerősöm él a szerencsésebb Ny-i világban. Nem azért nem jönnek haza, mert elviselhetetlen az Orbán féle kormányzás, nem is azért mentek el, hanem azért pl. mert nem látják, lesz -e valami előrelépés a többségében civilizálatlan, tanulatlan, az ország népességének lassan több, mint 10%-át kitevő roma népesség dolgozó, adófizető polgárrá varázsolása ügyében, v. folytatódik, ami most van, kötelesség alig, jog és "jogsérelem" annál több és mégsem lehet senkit éhen halatni. Még ennyi börtönre sem lenne szükség, ha ezt a réteget sikerülne a társadalom hasznos tagjává tenni, ahelyett, hogy tömeges jelenlétük esetében megszűnik az élet és vagyonbiztonság!
Az Orbán kormány mintha ebben az igazán legfontosabb ügyben is tudna valamit, jobb irányt mindenképp, felmutatni.

Józsi bá mintha nem itt élne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában