Médiahegemónia Közép-Európában

2013. június 23. 17:28

Bajomi-Lázár Péter
Facebook
Vajon a Fidesz mai népszerűségében mégis szerepet játszik a kormánypárt médiahegemóniája?

Romániában Nastase médiahegemóniája és a heves kormányzati propaganda ellenére elvesztette a 2004-es elnöki és országgyűlési választásokat, Basescut viszont az intenzív karaktergyilkos kampány ellenére elnökké választották. Lengyelországban úgy tartják, hogy „akié a média, az veszíti el a választásokat”, és előszeretettel hivatkoznak Kaczyinski 2007-es bukására. Ugyanígy vesztette el a választásokat Kosztov 2001-ben Bulgáriában, Jansa 2008-ban Szlovéniában, és nem mellesleg Boross Péter 1994-ben és Orbán 2002-ben Magyarországon.

Vajon a Fidesz mai népszerűségében mégis szerepet játszik a kormánypárt médiahegemóniája? És ha igen, mennyiben különbözik a mai magyar helyzet – és a magyar választó – a romántól, a lengyeltől, a bolgártól, a szlovéntől vagy éppen az 1994-es és 2002-es magyartól? Vagy a Fidesz nem is népszerű, csak a médiahegemóniája torzítja a méréseket, mert a válaszadók többsége nem meri elmondani, hogy az ellenzéki pártokat támogatja?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze, hogy aláírhatod többször, mert a standokon nincs up to date adatbázis. Mire gondoltál? Hogy ránézésre megállapítja az aktivista, hogy már a Józsefvárosban is aláírtad, és elküld a fenébe? Vagy a golyóstoll felismer, és nem fog, mikor másodszor veszed kézbe? Akkor meg jönnétek a listázással.
Viszont a számolásnál már nem lehet többszörösen számolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés