Közszereplőnek számít-e Mimi?

2013. június 25. 10:27

Zöldi László
Médianapló
Ha a közszereplő formai jegyeit nézzük, akkor a már nyugdíjas Farkasházy Tivadar tekinthető magánembernek, a felesége viszont közszereplőnek.

„Van az alkotmánybíróságnak egy döntése, amely szerint a közszereplőknek kötelességük többet elviselni, mint a magánembereknek. Ha Farkasházy Tivadar ehhez tartja magát, akkor jogosan tiltotta ki nyaralójából azokat a fránya újságírókat. Elvégre a Heti hetes állandó közreműködöje és a Hócipő alapítója, ő számít közszereplőnek, a felesége pedig magánembernek. Igen ám, de az RTL Klub közéleti kávéházában a csetlő-botló kisember szerepét osztotta magára. Ő a műsor állandó humorforrása, és a szerepéhez tartozik, hogy eljátssza a papucs-férjet, akit még a felvételekre is elkísér Mimi, aki gyakran tűnik fel vágóképként. Ettől persze még nem föltétlenül közszereplő, noha a férje elég sokat beszél róla a milliós nyilvánosság előtt, hogy annak tartsák.

Ráadásul a Hócipő impresszumában az olvasható, hogy a kéthetilap főszerkesztője Farkasházy Tivadarné. A szakmában mindenki tudja, hogy a férje szerkeszti az újságot, de amikor a közszolgálati rádió vezető munkatársa volt, a főnökei számon kérték rajta, hogy magánlapot is irányít. Ő pedig azt a megoldást választotta, hogy azóta Mimivel íratja alá a számlákat. Ha tehát a közszereplő formai jegyeit nézzük, akkor a már nyugdíjas Farkasházy Tivadar tekinthető magánembernek, a felesége viszont közszereplőnek. Inkább azt kellett volna felrónia a kaján indexeseknek, hogy a »Teddy« mit keresett a képaláírásban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kit érdekel, hogy a családban ki a közszereplő?

Ha valaki beenged újságírókat a magánterületére egy közszereplőkkel teli rendezvényre,akkor számoljon a következményekkel.
Az indexeseket meg már ismerhetik: egy jó poénért az anyjukat is eladnák -ahogy mifelénk mondják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában