Engedünk Brüsszelben a kampányhirdetések ügyében

2013. június 28. 16:23
Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottság azon javaslata, hogy a kereskedelmi elektronikus médiában is lehessen politikai kampányhirdetést közölni, amennyiben azt ingyenesen teszik – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az EU-csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatóján.
Ebben a témában – két másik témával együtt – korábban adminisztratív levélben kért Brüsszel felvilágosítást Magyarországtól. A két másik ügyben – különadó lehetősége a bírósági ítéletből keletkező fizetési kötelezettség esetére, illetve a bírósági ügyek áthelyezésének lehetősége – már korábban egyetértésre jutott a budapesti kormány és az unió javaslattevő testülete.
 
A politikai kampányhirdetések ügyében az eredeti magyar álláspont az volt, hogy azokat csak a közmédia tehesse közzé ingyenesen, de az EU-ban ezt diszkriminatívnak minősítették.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A két legnézettebb csatorna, az RTL és a TV2 az érdekes. Kiváncsi vagyok arra, hogy ezek hajlandók lesznek-e bárkit ingyen hirdetni. Komoly kétségeim vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés