Tisztelt Dósa Mariann!

2013. június 28. 18:15

Farkasházy Tivadar
Magyar Narancs
Én a kedves, ismeretlen fiatalokban sem bízok annyira 1989 óta, miattuk csak Mimi vécéjét láthatta az Indexen. Állítólag ez a lendületes, fiatal újságírás.

„Igen, én Orbán-fóbiában szenvedek, ugyanis ő határozza meg életem minden percét, fogyó óráimat, s félek, a fiaimét és az unokáimét is. Most meg megy a vita egy vécéről, meg arról, hogy három szegény milliárdos gyűlöletbrigád kívül rekedt, s csak 60 lapot hívtam meg. Gratulálok. Ez persze nem Önnek szól, hanem akik ezzel csesztetnek. OV meg egy jót röhög. (…)

1998-ban az szerepelt a Hócipő címlapján, hogy válaszd a legkisebb rosszat. Most sem tudok mást ajánlani. Magának még van ideje, váltsa valóra generációjával az elképzeléseit, bár én a kedves, ismeretlen fiatalokban sem bízok annyira 1989 óta. Akkor miért kell ennyire fikázni az idősebbeket? Mérayval, Konráddal, Hellerrel, Paul Lendvaival kezdődött a beszélgetés, akik '56 és a hetvenes évek óta harcolnak az egypártrendszer ellen. Utána egy '68-as, '77-es prágai úr, Petr Pithart – Csehszlovákia első szabad miniszterelnöke 1990-ben – levele következett, aki kereszténydemokrata és Orbán zsarnoksága ellen buzdított. Csak ehelyett Mimi vécéjét láthatta az Indexen. Állítólag ez a lendületes, fiatal újságírás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez az ember majd beszarik az erolkodeskor hogy mondjon is valamit, mikor beszel, de sose sikerul neki.

Azért nem értem ezt a budi témát, mert kimondottan kifejező és előremutató a csempe mintája és színe is. Akár vörös is lehetne, de rózsaszín. Ez is a múltból a jövőbe látást bizonyítja. A puritánság pedig szinte megidézni a „papát”. Azt mondhatjuk; mesélő budi.

"Én a kedves, ismeretlen fiatalokban sem bízok annyira 1989 óta"

Érdekes, ez például a BMX-et alkotó két úriemberre is értendő? Meseházy 15, Gordonka 21 éves volt a "rendszerváltáskor". Szerintem teljesen nyilvánvaló Teddy összes gesztusából, hogy mélyen lenézi mind a kettőt, bizony, Gordonkát is, tehetetlen, zöldfülű kezdőknek tartja őket. Ami módfelett figyelemreméltó, hiszen éppen őket szeretné Magyarország élére állítani! A BMX-es epizód nem volt más, mint a két fiatal balfácán nyílt, arcpirító megalázása. Konrád és a többiek úgy beszélnek velük, ahogy a hadseregben a kopaszokkal: szabályosan lecseszik őket, ha úgy tartja a kedvük. Egy szép napon ki fog belőlük robbanni a felgyülemlett feszültség.

Először iszok, aztán pisilem a budiban. Aztán eszek és szarom a budiban. Ismeretlen fiatalokban sem bízok annyira 1989 óta.
Újságszerkesztő vagyom.

Farkasházy neked semmi humorod, öniróniád nincs. Te csak másokat tudsz kigúnyolni.
Úgy hogy most mi jót nevettünk vidéki versenyzőnkön.

Teddykém mesélj a doktor bácsinak! Ugye a csúnya Viktor bácsi az oka annak, hogy majd összedöl a 100 éves házad?
Ő az oka annak is, hogy elleptek a pókok, darazsak.
És csak nem azért hívtad meg a baloldal színe javát, mert hátha rájuk döl a házad?

Farkasházy azt kapta, amit Hócipős és Heti Heteses életútjával alaposan megérdemelt.

A WC egy tömegrendezvényen nem titok, olyan, amilyen, ebbe belekeverni élő és halott családtagokat túlzás.

A Heller Ágnes, a pályázatok nagyasszonya meg felvesz, amit akar. Sokan nagyon örülnének, ha az ő korát épségben megérnék, bár nyilván nem mindenki szeretne olyan lenni, mint ő, de ezt nem a láthatókra értem.

Kicsit merész volt az ancúg, de talán ez is oka a jó fizikai kondíciónak, ilyesmiben sem elfogadni az idő szomorú múlását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában