Így működik a fideszes média

2013. június 29. 13:36

Plankó Gergő
444
Gyurcsány kiállása jól jött a Magyar Hírlapnak, többszörösére nőtt az előfizetők száma. Stefka István szerint ez vezetett oda, hogy Gyurcsány egy hónappal később lemondott.

„Jött a Napi Magyarország, majd a Magyar Nemzet, a Hír Tv, végül a szerinte legfontosabb fejezet: amikor Széles Gábor megvásárolta a korábban »szélsőségesen liberális, gyűlölködő Magyar Hírlapot«. »Egy milliárdos…egy sokszoros milliárdos…egy sok-sokszoros milliárdos” – beszélt Szélesről Stefka, akivel a legelején megegyeztek a főbb irányokban. »Nem írhatnék hozsannázó cikket Mesterházy Attiláról. Nem mintha akarnék« – hozott példát a főbb irányokra. Az irányváltás utáni Magyar Hírlap szerinte erős, igazi megmondóújság lett, aminek történetében két fontos fordulópont volt.

Az egyik az, amikor Gyurcsány Ferenc 2009 februárjában arra kérte a minisztériumokat és állami intézményeket, hogy mondják le a Magyar Hírlap-előfizetéseiket. Stefka szerint azért, mert akkor már érezték az emberek, hogy valami nem stimmel a hatalommal, és ebbe a hatalom nem nyugodott bele. A valódi ok persze nem ez volt, hanem Bayer Zsoltnak egy magához képest közepesen durva cigányozása, de aki most fennakadt ezen, az tényleg nem figyelt a cikk elején. Az viszont biztos, hogy Gyurcsány kiállása jól jött a lapnak, volt mellette tüntetés, és többszörösére nőtt az előfizetők száma. Stefkát itt kissé elragadta a képzelete: azt mondta, ez vezetett oda, hogy Gyurcsány egy hónappal később lemondott. (…)

A másik fordulópont természetesen 2010-ben jött el. A választások előtt a szerkesztőség tagjai és a tulajdonos járták az országot és gyújtó hangú beszédeket mondtak a Fidesz mellett. De ez nem volt elég. Bár a Fidesz nem kérte őket erre, Stefka meglátta a veszélyt a Jobbikban. Azt mondta a szerkesztőségnek: »Itt most olyan dolgokat fogunk csinálni, mint egy bulvárlap, de ezt most nyeljétek le, mert a Fidesz-KDNP pártszövetségnek nagyon nagyot kell győznie.«

»Mindent kikutattunk, ami kell, egyes politikusairól, eléggé meg nem engedhető módon. Ötezer előfizetőt veszítettünk emiatt, de ma itt a bizonyíték, hogy jól ítéltük meg a helyzetet, mert nézzék meg, milyen károkat okoznak a Jobbik képviselői.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A balos média hogyan működik?
Még arra is lusták, hogy "mindent kikutassanak, eléggé meg nem engedhető módon", csak szájalnak a mások által írott cikkeket újracsócsálva.

Mondom ezt úgy, hogy Magyar Hírlapot soha nem olvasok, az Echo tévét sem nézem, Stefkát pedig ki nem állhatom.

Néni a nénikéje.
Egyébként meg ahhoz szólok hozzá, amihez jól esik. (Miként Ön is).

Ó, úgy elpirultam!

:)

Ott voltam azon a tüntetésen, szállingózott a hó, elég hideg volt, viszonylag sokan húzódtunk az árkádok alá.

Szép volt a Széles Gábor beszéd. A Parlament egyik ablakából figyeltek.

Egy darabig mi is voltunk Magyar Hírlap előfizetők, mostmár csak szombatonként vesszük a Magyar Nemzettel együtt. Túl sok időt venne el mindennap ennyit olvasgatni.

Széles Gábornak volt egy világbajnok terve a szegény, többségében romák lakta falvak élelmiszerrel önellátóvá tételére, a falvak bőséges, egészséges, főtt étellel való ellátására. Ez ugyan határozottan kibuc szerű modell volt, de szerintem nagyon jó.

A nőknek a termelő munkába való bevonását úgy, hogy a gyermekek ne járjanak nagyon rosszul, szerintem kizárólag a kibuc modell tudja megoldani, de ez városon, ahol közlekedni kell, nagyok a távolságok, a közösség atomizált, többé-kevésbé megoldhatatlan. Talán a valamikor és kevés helyen volt nagyvállalati óvodák-bölcsődék tettek erre kísérletet, de a hosszú munkaidő, a gyermekbetegségek alatti megoldatlanság, a közlekedés viszontagságai miatt ez is rémálomnak tűnik a hajdani részt-vevők körében.

Szerintem kár, h. a "Széles" modell nem tudatosult jobban, talán a roma vezetőkkel, polgármesterekkel lehetett volna egyeztetni, és a Fidesz kormánytól többet vártam volna ezügyben.

Fantasztikus, amit a Fidesz kormány a pénzügypolitikában elér,és ez nagyon fontos, de valami értelmeset kéne e közmunkán túl megvalósítani a túlnyomóan roma lakosságú falvakban is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában