A művelt újságírófiú esete a közönséges, magyar lánnyal

2013. július 16. 10:21
Tékás Lacika
Fent és Lent
A keleti félperiféria újságírója olyan felvilágosult és nyugatos, hogy külön kitér a nem-értelmiségi magyarok szégyenteljes viselt dolgaira.

„Ha a magyarugarozásról szóló posztunkhoz kapcsolódóan szöveggyűjteményt adnánk ki valamikor, akkor szabóZ »A Sound az új Sziget?« című tegnapi cikke az Index kultrovatából kiemelt helyen szerepelne benne. (...)

A keleti félperiéria – a gyarmati lét nyelvét szépen beszélő – újságírója olyan felvilágosult és nyugatos, hogy nem csak általában a magyar emberek kínos provincializmusától viszolyog, hanem külön kitér a nem-értelmiségi magyarok szégyenteljes viselt dolgaira. Nem akarok álszent lenni, biztos én is rohadt jól szórakoztam volna pár nonfi tetkón és primitív szlengen, én sem vagyok egyáltalán a Sound törzsközönségének a része. De basszus, ne legyen már menő az ilyen nyíltan a nemzet-alapú alsóbbrendűséget az osztály-alapú felsőbbrendűséggel vegyítő beszéd. A cigányozásra, zsidózásra, buzizásra szerencsére általában már van fülük a legnagyobb médiumok újságíróinak. Ideje lenne az értelmetlenül önostorozó magyarugarozást is észrevenni a saját szövegeikben, és megválni tőle. Az egészségügyi szakközépiskolás csajokkal sem árt gondolatban megbarátkozni amúgy, bármelyik egyéjszakás kalandról kiderülhet utólag, hogy osztályához képest lefelé kúrt a művelt újságíró. Ha ez bekövetkezne, akkor reméljük, hogy nem kap hepát az értelmiségi úr egy ilyen magyar proli csajtól, már csak azért sem, mert szégyenszemre a bőr és nemibeteg gondozóban is valószínű, hogy egy ex-egészségügyi szakközépiskolás nővérke venne tőle vért. Talán még nonfi tetkó is lenne rajta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában