Bajnai vagy Mesterházy mondott-e ütősebbet?

2013. július 17. 11:56

Zöldi László
Médianapló
Az a benyomásom, hogy Bajnai kommunikációs szempontból óvatosabb, mondatai nem teljesen világosak. Mesterházy konkrétabb, de nem elég cizellált.

„Közéleti személyiségek összehasonlításakor mindig azt mérlegelem, vajon hány mondatukat írtam ki cédulára, és közülük hányat vennék föl a jövő hétfőn esedékes FN24-összeállításba, második menetben pedig a Lefülelt mondatok című szállóige-gyűjteménybe. Íme, a tegnap esti interjúkból kiemelt gondolatok (mindkét politikustól ötöt-ötöt találtam). Bajnai Gordontól ezt jegyeztem föl: »A legszegényebbektől elvette a túlélés lehetőségét.« (Mármint a Fidesz.) „Mindenhol legyen elérhető rendőr.« (A közbiztonságról.) »Az összefogásnak van ereje.« »Nem is szoktam olyasmit mondani, ami lehetetlen.« »Nekem nem állás kell.« (Amikor elhárította azt a kérdést, hogy milyen állást töltene be az Orbán utáni kormányban.) Mesterházy Attilától ezt rögzítettem: »Ezek most már nagyon érdemi tárgyalások.« »Mi úgy gondoljuk, hogy a hülyék a szomszédban laknak.« »Ez a kormány nem családbarát, hanem saját családbarát.« »Érzékelhető változás van a hangulatban.« »Egyre optimistább vagyok.«

Az a benyomásom, hogy Bajnai óvatosabb, Mesterházy konkrétabb. Ezzel magyarázható, hogy az E14-politikus egyik-másik mondata önmagában nem teljesen világos, zárójelben kell értelmezni, hogy mások is értsék. Ettől aligha válik ütőssé. Mesterházy Attila kockázatvállalóbb alkatából adódik az erősebb, de a félreérthetőbb mondat lehetősége is. A családbarátos gondolatmenet majdnem alkalmas arra, hogy az emberek szóba hozzák a kocsmában vagy a járdára kihelyezett kávéházban. Adott egy kormányzati szlogen, ami közismert a nyilvános térben, ő ezt szembesíti a föld- és trafikmutyis tapasztalatokkal. Érzékelhető, hogy a kommunikációs stáb dolgozott rajta, de még nem jutott a cizellálás végére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért miniszterelnököt, államvezetőt nem az "ütős" mondatok alapján választunk, még ha ez is a szerző hobbija.
De ha már erról van szó: Bajnai alkatilag nem eléggé merész, Mesterházy pedig nem eléggé fajsúlyos.
Ergo: nincs igazi kihívója OV-nek.

„Az a benyomásom, hogy Bajnai kommunikációs szempontból óvatosabb, mondatai nem teljesen világosak. Mesterházy konkrétabb, de nem elég cizellált.”

Magyarra fordítva; Bajnai kommunikációja sunyibb és tollasabb, Mesterházyé kiismerhetőbb és szőrös a háta.

Najd elfeledtem!

A közös bennük, hogy mindketten imádják Teddy budiját. ;-)

Egymást licitálta túl a két magyotmondó tökfej.

Annyira nevetségessé tették a támogatóikat, hogy sokuk az elhatárolódáson gondolkodik.

Ami nem lenne baj.

Ha 100-an kilépnek, azzal megtizedelődik a vörösingesek bandája.

"Bajnai vagy Mesterházy mondott-e ütősebbet?"
Miért, mondtak valamit?
Úgy hallottam, hogy csak beszéltek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés