A Guardian lehetővé tette a királyi bébi-tartalmak kiszűrését

2013. július 23. 9:32
A Guardian honlapján egy kattintással lehetővé a királyi család gyermekáldásáról szóló hírek eltüntetését a címlapról. A Sun bulvárlap pedig ötletes címlappal köszöntötte a trónörököst.

A Guardianen lehetővé vált a királyi bébi születésével kapcsolatos hírek kiszűrése. A brit baloldali lap jobb felső sarkában található gombra (Republican/Royalist) kattintva lehet elrejteni az ezzel kapcsolatos hírdobozt a címlapról – írja a Marketingmagazine-ra hivatkozva a Brand Republic.

Ehhez hasonlatos címlapváltó gombot alkalmaztak Vilmos és Katalin 2011-es házasságakor és a 2012-es Gyémántjubileum ünnepen. A Guardian egyébként a legfontosabb hírcsokorként értékeli a királyi család gyermekáldását, de lehetőséget nyújt olvasóinak, hogy maguk döntsenek: akarnak-e híreket olvasni a királyi bébiről.

A Guardian szóvivőnője elmondta: „Ugyan az új trónörökös születése fontos hír, tudjuk, hogy olvasóink közül sokan szeretnének egy kicsit kevesebbet olvasni átfogó tudósításainkból, mint mások. Ezért – ahogy a királyi esküvő és a Gyémántjubileum esetében – megadtuk nekik a lehetőséget, hogy elrejtsék a királyi gyermekkel kapcsolatos híreket a nyitóoldalunkról a köztársaságpárti/királypárti gombbal”.

Az egyik legolvasottabb brit bulvárlap, a Sun pedig igen ötletes címlappal köszöntötte a trónörököst (IDE kattintva megtekintheti a fontosabb lapok címlapjait):

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

egy biztos, a kitűnő brit világbirodalmi külpolitikának köszönhetjük a "legszebb" mai konfliktusokat is

pl. palesztin-izraeli illetve pakisztáni-indiai barátságokat

nekem az egyik kedvenc tantárgyam a földrajz volt a történelem mellett

nagyjából tudom miről beszélek

sztem sokan nincsenek tisztában az angol örökséggel

a franciák is durván ott vannak a listán

arányosan a legnagyobbat pedig Portugália bukta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés