Peter Fonda személyiségi jogi pert indított a D&G ellen

2013. július 25. 12:46
Beperelte a Dolce & Gabbana divatmárkát Peter Fonda amerikai színész, mert engedélye nélkül hoztak forgalomba pólókat egy híres filmje, a Szelíd motorosok egyik képével.

Fonda egy Los Angeles-i bírósághoz fordult keresetével, amelyben hatmillió dollárt (1,3 milliárd forintot) követel a divatháztól és a pólókat – a hírek szerint 300 dollárért – forgalmazó Nordstromtól. A színész „békéje, boldogsága, jóindulata és hírneve megsértéséért” indítja a pert.

A dokumentumokban a 63 esztendős filmszínész arra hivatkozik, hogy engedélye nélkül került a Szelíd motorosokban általa alakított Wyatt motoros képe az ingekre – írta a BBC hírportálja szerdán.

A Dennis Hopper rendezésében készült alkotás a hatvanas évek végén új fejezetet nyitott az amerikai filmtörténetben. Bár a kritika nem zárta a szívébe, az amerikai ellenkultúra jelképévé vált és kultfilmstátuszt vívott ki magának.

Az olasz divattervező párost, Domenico Dolcét és Stefano Gabbanát a múlt héten ítélte börtönbüntetésre egy olasz bíróság adócsalás miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés