A cionmédia bölcseinek jegyzőkönyve

2013. július 25. 19:20

Pintér Bence
Alternatíva
Dirk Gerkens különösen megkapja a magáét az MNO-tól, miközben bennem egyre az a kérdés pörög, hogy mégis mire számít az Nemzeti Összeműködés Centruma, amikor nekiáll ész nélkül baszogatni valakit?

„Valami őrületes oknyomozási hullám van a jobboldali médiában, nem is tudjuk, hova kapkodjuk a fejünket. A Heti Válaszban ugye nagyjából hetente kiderül valami Bajnairól, a melegekről vagy Csányiról, és én már csak azt várom, mikor fedezi fel magának a jobboldali sajtó Mesterházy Attilát. Most az MNO szállítja a bogárlászlói értelemben vett, iszonyatosan felkavaró szenzációt: értesüléseik szerint az Axel Springertől a Sanomáig mindenki összefogott a kormány ellen, és a Blitzkrieg V2-es csodaatombombafegyvereként nem mást fognak bevetni, mint egy hírműsort a Story4 televíziócsatornán.

Ha ez nem lenne elég, a külföldi tulajdonú magyar médiákok keresztapái egy luxusétteremben találkoztak a tervbe vett reklámadó apropóján, és ha már ott voltak, azt is megbeszélték, hogyan zsigerelik ki hirdetésmegvonással a jobboldali médiát, hogy aztán negatív hírekkel jól szétbombázzák a rázsicsökkenést végrehajtó dicsőséges kormányt. Dirk Gerkens különösen megkapja a magáét, miközben bennem egyre az a kérdés pörög, hogy mégis mire számít az Nemzeti Összeműködés Centruma, amikor nekiáll ész nélkül baszogatni valakit?

»Milyen viszonyt vagy összefonódást feltételez – politikai attitűdtől függetlenül –, hogy a reklámokból élő televíziótársaság vezetője gyakorlatilag direktívát adhat a hirdetéseket elhelyező ügynökségeknek?«

Hát ennél jobb mondatot sem mostanában fogunk az MNO-n olvasni, azt hiszem. Persze rögtön tévedtem, mivel a keretesben a következő - már-már MTI-magasságokat elérő - szöveggel találkozunk:

»Európában nem példa nélküli a reklámadó, államonként eltér a mértéke, van, ahol 3, van, ahol 20 százalékot ér el. Lengyelországban 20, Moldovában 10, Ukrajnában 4, Ausztriában 5, és Pakisztánban 10 százalékos.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 2010 választás alapján a FIDESZ/KDNP 263 mandátummal 68,13 %-al, a Jobbik 47 mandátummal 12,18 %-al rnedelkezik a parlamentben. A kettő együtt 80,3 %, vagyis 4/5-öd.

Ez akár megismétlődhet olyan formában, hogy a FIDESZ/KDNP 58,1 %-ot, a Jobbik 22,2 %-ot kap és ismét meglesz a 4/5-öd.

Szeriuntem túl sok lesz az induló párt, akik sok szavazatot elvisznek, de küszöbérték alatt maradnak, s ez is segíteni fogja a FIDESZ/KDNP listás mandátum arányának a növelsét. Az egyéni mandátumok tekintetében pedig a FIDESZ/KDNP eredményesebb, mint a többi párt, függetlenül attól, hogy külön-külön vagy közösen állítanak listát.

"Bazd meg akkor a Fidesz volt többségben?"

Természetesen a FIDESZ volt többségben, mert minden FIDESZ-szesnek a mandátuma kettőt ért a balliberális trollok szerint. :-)

Török Zsoltot miért hagyod ki? Ő a centrum, egyben fék és ellensúly. ;-)

Nicket vált? Talán gatyát akartál írni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában