A Magyar Nemzetnek igaza van

2013. július 26. 17:34
Bátorfy Attila–Román Balázs
Kreatív Online
El kell ismerni, a Magyar Nemzet rejtélyes szerzőjének a józan ész súgott.

„El kell ismerni, a Magyar Nemzet rejtélyes szerzőjének a józan ész súgott. Az állítás ugyanis teljes egészében igaz! Egy tisztességes médiaügynökség, olyan, amelyik piaci alapon szolgáltat, valóban nem tenne, és nem is tehetne olyat, hogy a médiumok aktuális teljesítményét, számait, látogatottságát, olvasottságát, nézettségét, közönségük demográfiai összetételét semmibe véve azért nem viszi a hirdető pénzét a Magyar Nemzethez, mert az ügynökség ügyvezetője szimplán utálja a kormányt. Vagy a Magyar Nemzetet. Ez valóban szakmaiatlan, amatőr, az ügyfél érdekeit semmibe vevő gyakorlat lenne. Ha így lenne, a tisztességes ügyfél az ilyen ügynökséget azonnal kirúgná. (…)

A politikai-közéleti napilappiacon és folyóiratpiacon a kormányváltások utáni váltógazdaság mindig is megvolt, a szocialista-szabaddemokrata kormányok alatt a Népszabadság és a Népszava volt jobb helyzetben, a Fidesz alatt pedig a Magyar Nemzet és a Heti Válasz. Azonban még a legmerészebb baloldali kormányzási idők alatt sem akarták tönkretenni a Magyar Nemzetet és a Heti Választ az állami hirdetési pénzek megvonásával. Az igazán felhős aránytalanságok a nyomtatott sajtópiacon nem 2002 és 2010 között voltak, hanem 2010 után kezdődtek. (…)

Sajnos az a helyzet, hogy az állam – amely az állampolgárok pénzéből költ reklámra – nem azt nézi, hogy hol éri meg hirdetni, hanem a pártszimpátiát veszi alapul, a saját pénzüket kockáztató üzleti vállalkozások viszont ezt nem tehetik meg, nekik a médiumok piaci súlya alapján kell elosztaniuk a médiára szánt forinjaikat. Azt feltételezni, hogy a piacból élő üzleti vállakozások a jövőben pártszimpátia alapján fognak költekezni, butaság, vagy egyszerű kormányzati pr-akció.

Nincs ebben egyébként semmi meglepő, a Magyar Nemzet egyszerűen csak dolgozik az államtól kapott pénzért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bátorfy attila és Román Balázs rosszul emlékeznek.
Hosszú-hosszú évekig hirdetések nélkül kellett a Magyar Nemzetnek és Heti Válasznak fennmaradni, a demokrácia nagyobb dicsőségére.
Nincs itt más, csak seb.
A tőke is MSZP-SZDSZ volt, a külföldi is.
Nem termett itt másnak megélhetés, csak aki megfelelő dallamot játszott.
Ez nem jelenti azt, h. helyes, ha most esetleg ennek a párja látszik kialakulni, de az indulatok, h. most éljenek a piacról a változatosság kedvéért az ellenzékiek, nagyon is érthetők.
Mikor a Kornis el találta böffenteni a kiábrándító ostobaságát arról, h. ki kit útál jobban, ez a mostani siránkozó csürhe nem ítélte el, pedig normális ember, ha ilyet gondol, szégyelli magát, nem hogy viággá trombitálja. Végtelenül szomorú, de a következményeket vállalni kell, sajnos, nemcsak neki, de a politikai, etnikai közösségének is.
Mi lenne, ha Kornis bocsánatot kérne? Mi lenne, ha eszmetársai elhatárolódnának tőle, visszamenőleg is ér!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában