Határon innen, Tusványoson túl

2013. július 30. 14:30
baudolinA
Nethuszár
Maradok piréz. Meg liberális. És még hosszú szoknyám is van, és copfba fonom a szinte térdig érő hajamat. És nem vagyok szavazógép, egyik oldalé sem.

„A Magyar Narancs cikkének elején még a szervezőkkel van a baj, a végén már a tisztelt egybegyűlteknek (ezek a tusványosi résztvevők? az olvasók?) mondja a cikkíró, hogy hátrább az agarakkal. Summa summárum: aki erdélyi magyar (vagy még tágabban: HTM), az agymosott (akkor is, ha nem OV-nak csápol), tutira jobboldali (soroljam még a skatulyákat?) de minimum székely származású, és igen tisztelt. Részemről inkább nem kérek a cikkíró kétértelmű tiszteletéből és becsmérlő határontúlizásából, így többet nem olvasom a lapot. Ha ez belefér egy magát liberálisnak és demokratának tartó lap profiljába, akkor attól tartok, némi félreértés van közöttünk a liberalizmus definíciójában. Tudom, egy ember nem nagy veszteség. De nagyon unom már ezt a Pestről ki- és odamondogatós, teljes mértékben tájékozatlan dumát és céltalan sértegetéseket. Nem beszélve arról, hogy rendkívül kontraproduktívak, senki szimpátiáját nem szerzik meg, és senki sem fog a fejéhez kapva megvilágosodni.

Maradok piréz. Meg liberális. És még hosszú szoknyám is van, és copfba fonom a szinte térdig érő hajamat. És nem vagyok szavazógép, egyik oldalé sem. Miközben tudatában vagyok annak, hogy az ilyen magamfajta »izé« (ne menjünk bele megint ebbe a leszármazási-vérségi cuccba) akármit csinál, akárhogyan viselkedik vagy szavaz, ebben az országban élve még állampolgárként is határon túli magyarként fogják kezelni élete végéig. A jobb- és baloldal egyaránt. Ugyanúgy kisebbség vagyok »itthon«, mint »otthon«, csak a többség más. Magyar származású ­– a cikkíró után szabadon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a szerencsétlen nem tudja, miket hablatyol össze-vissza.

Nem, kedves leányzó!
Nem mindenki fogja határon túliként kezelni ebben az országban, csak a mancsosokhoz hasonló öntelt belvárpojácák.
Nincsenek olyan sokan, mint amilyen hangosan óbégatnak.

Péáne, ha még sértegetnek is.

"Nincsenek olyan sokan, mint amilyen hangosan óbégatnak."
---------------------------
Ezt a mondatot komolyan kell kezelni.
Igen, hangosan és gyakran, szinte szünet nélkül óbégatnak - nincs is más dolguk, ráérnek.
Viszont 1990. óta fertőzik a légkört, rontják a hangulatot és mindent megtesznek, hogy a társadalom ne érezze magát jól, ne legyen egy perce sem, amelyben ellazult megelégedettséggel dőlhessen hátra, hogy azt érezhesse, hogy na, talán jól mennek a dolgok.
A szabad véleménynyilvánítás hozta ezt magával, kihatása pedig beláthatatlan.

Az ember jóléte nem csak az anyagi bőség függvénye, legalább, sőt állítom, hogy nagyobb mértékben a közérzet, a mentális megelégedettség függvénye.
Nos, ezt teszik lehetetlenné a folyton károgók, a mindig mindent leszólók, a cinikusok.
Nincs olyan jó világ, amelyet ne lehetne ezekkel az eszközökkel akár elviselhetetlenné is tenni.
Azt hiszem, hogy a modern társadalomnak előbb-utóbb fel kell ismernie, hogy tévedés, nagyon nagy tévedés volt a média TOTÁLISAN KORLÁTLAN szabaddá tétele.
Nehéz feladat, mert veszélyt rejt a korlátozás, de elkerülhetetlen, hogy ha ép eszű társadalmat akarunk.

Nem az a baj, hogy korlátozatlan a média, szerintem virágozzák száz virág, de az virág legyen és ne szamárkóró, és főként nem nadragulya vagy beléndek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában