Orbán puskásozik, a média puskázik

2013. augusztus 5. 12:03

Zöldi László
Médianapló
Utoljára a nyolcvanas évek elején tapasztaltam egy hetilap szerkesztőjeként, hogy az országvezető egyik interjúját másodközlésre ránk is kiosztották.

„Már az is elgondolkoztató, hogy a honlap-szöveg tegnapi dátummal jelent meg. Ha ugyanis a Nemzeti Sport szintén tegnap hozott belőle részleteket, akkor ez nem azt jelenti, hogy a sport napilap szerkesztői fölfigyeltek az eldugott portálon hozzáférhető írásra, hanem hogy a közlés egy központilag tervezett kommunikációs akció része. Utoljára a nyolcvanas évek elején tapasztaltam egy hetilap szerkesztőjeként, hogy az országvezető egyik interjúját másodközlésre ránk is kiosztották, mi azonban a keddi szöveget a pénteki megjelenésre hivatkozva elsinkófáltuk, noha Kádár még csak nem is kedvenc időtöltéséről, a sakkról beszélt, hanem tömény politikáról.

Az már nem is lepett meg, hogy tegnapról mára virradóra a közszolgálati rádió hírszerkesztője első helyre tette Orbán Viktor vágyálmát arról, hogy föl kellene gyorsítani a budapesti Puskás-stadion, a szintén fővárosi Fradi-, a fehérvári Vidi-, a debreceni Loki- és persze a felcsúti stadion építését. De hogy jön ez az óránként megismételt hírblokk élére? Egyáltalán a hírekbe? Normális országban a labdarúgó szövetségben funkció nélküli szurkoló - még ha miniszterelnök és a nyilvánosság első számú kedvezményezettje is - legföljebb kifejtheti benyomásait a focihelyzetről. Vágyálma nem lehet zsinórmérték, rendező elv az adóforintjainkból működő rádió és egy magáncég pénzelte sportújság számára.

Egyébként gratulálok Szöllősi Gyurinak. Honlapos interjúja arról árulkodik, hogy kitanulta a szakmát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ugyan ki nem állhatom a focit (meg nem is értek hozzá), de halálosan unom már a témát. Akkor is, amikor a krónikák elején hallgatom, akkor is, amikor a mindenáron való belerugdosás szándékától vezetett újságírói kiáltványban olvasom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés