A Coen testvérek minisorozatot készítenek a Fargóból

2013. augusztus 6. 8:45
Billy Bob Thornton főszereplésével minisorozatot készítenek a Fargo című Oscar-díjas filmjükből a Coen testvérek – számolt be róla a BBC online hétfőn.

Joel és Ethan Coen 1996-ban Frances McDormandre írták a Fargo főszerepét. A színésznő, aki Oscart kapott alakításáért, állapotos seriffet alakított, aki két ostoba bűnöző nyomában járva derít fel egy bizarr bűnügyet. Coenék a legjobb eredeti forgatókönyv Oscarját kapták a történetért az amerikai filmakadémiától. A filmjükből tervezett tízrészes tévésorozatot az amerikai FX csatorna számára készítik. A szériában új szereplők is megjelennek majd és a forgatókönyv is változik.

Az 57 esztendős Thornton szerepe szerint „gyökértelen, manipulatív férfit játszik, aki egy kisvárosi biztosítási ügynököt a romlás útjára terel”. Thornton korábban Coenék Az ember, aki ott sem volt és Kegyetlen bánásmód című filmjeiben is szerepelt. John Landgraf, az FX csatorna főnöke szerint a Fargo televíziós változata „módfelett hű lesz a filmhez”. A felvételeket Kanadában készítik, a sorozatot pedig már jövő tavasszal láthatják az amerikai nézők. A Coen testvérek executive producerként bábáskodnak a minisorozat fölött.

A Fargót az Amerikai Filmintézet a száz legjobb amerikai film közé sorolta és 2006-ban felvették az amerikai Nemzeti Filmregiszterbe is. A BBC online felidézte, hogy bár a feketekomédia azzal kezdődik, hogy a nézők igaz történetet látnak a filmvásznon, Joel Coen később elismerte, hogy valójában az egész történet fikció volt. Mint mondta, úgy gondolkodtak: a közönség könnyebben elfogadja, amit a vásznon lát, ha azt hiszi, hogy valóban megtörtént. A filmes fivérek legutóbb májusban Cannes-ban jelentkeztek új filmmel: az Inside Llewyn Davis a fesztivál zsűrijének nagydíját kapta. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés