Az igazság fáj

2013. augusztus 9. 16:32

Molnár Iván
Új Szó
Márpedig Orbánnak nagy fájdalmai lehetnek.

„A Fidesznek már nem elég, hogy a közmédiát a legprimitívebb propagandaeszközzé alacsonyította le, az emberek többsége ugyanis a köztévé és a közrádió híreit már csak akkor nézi, hallgatja, ha arra kíváncsi, hogy ezúttal mit hallgatnak el. Aki hiteles információkra vágyik, annak maradnak a kereskedelmi csatornák és a pártoktól független sajtó. A diktatúra azonban nem tűri a független hangot. Mivel Orbán még nem teheti meg, hogy önhatalmúlag felfüggessze a független sajtó működését, ahhoz folyamodik, amihez ért: megpróbál a független sajtóból is ugyanolyan ellenséget kreálni, mint a bankokból, a nyugdíjpénztárakból vagy a rendszert kritizálni merő értelmiségiekből. (…)

Nos, a diktatúrák bevett munkamódszere, hogy saját bűneiket vetítik ki a nekik nem tetsző, általuk ellehetetlenítésre ítélt csoportra. Nincs ez másként az Orbán és pártja által terrorizált Magyarországon sem. Ha valaki nyomást gyakorol és megtéveszti a magyar embereket, politikailag torzítja a magyarországi médiapiacot, az egyedül az Orbán-kormány és az őt vakon kiszolgáló közmédia. Orbánnak fáj, hogy nem minden sajtótermék őt ajnározza, hogy vannak még olyan független elemzők, mint például a Policy Agenda, amely nem fél kimondani, hogy a Fidesz gazdaságpolitikájáért nagy árat fizetett a magyar gazdaság. Hogy a háztartások egy része számára már a puszta túlélés is kérdéses, és hogy már az idősebb korosztályok is kénytelenek elhagyni az országot, ha nem akarnak éhen halni. Az ilyen hírek természetesen »nyomást gyakorolnak« a magyar emberekre, megtévesztésről azonban csak az beszélhet, akinek mindez kellemetlen. Kellemetlen, mert igaz, és az igazság fáj. Márpedig Orbánnak nagy fájdalmai lehetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Független sajtó? Hogy egyesek mit ki nem találnak.
Kezdetben volt a Pártállam és az ő sajtója és TV-je. Természetesen csupa "független" véleményformálóval.
Azután 90 után lett ilyen-olyan más, gyönge hang, szinte semmi, de ezeket is gondosan el kellett hallgattatni. Eltelt 23 év, majdnem 2 jobboldali ciklus és egyre világosabbá vált a közönség számára, hogy a szép új világ egy kész csőd.
A politika olyan mértékben hatott ki a pénztárcánkra, a közérzetünkre, a mindennapjainkra, hogy valahová húzni kell. Lehet választani a Professzorok Batthyány Köre és a nagymúltú, a létező szocializmusból ittmaradt vezető garnitúra között. Ahová nyúlunk, zuhannak ki a csontvázak az MSZP-SZDSZ szekrényből, de mondjuk a kifosztott, eladósított ország ténye is magáért beszél.
Nem nagyon van itt talaja a független újságírásnak, bár a baloldalon látok erre kísérleteket, pl. a tényektől függetlenségre, a haza érdekeitől független érdekek maximális figyelembevételére, stb..

A mindennap orbánozóknak mekkora fájdalmai lehetnek..

Ez az ostoba összehord itt hetet havat. A HVG-t kifelejtette. Állandó jelleggel mocskolja Orbán Viktort.
Undorító ez a cikk az írójával együtt.
Annyira rosszindulatú ostoba.

"Orbán..megpróbál a bankokból ellenséget kreálni"-tán csak nem őtőle származott a devizahitelezés zseniális gondolta?!

Lehet, hogy Orbánnak fáj az igazság, de Molnár Ivánnak a legcsekélyebb sajgást se okozza a hazudozás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés