DK: Karas a miniszterelnök bizalmasa

2013. augusztus 14. 19:38
A miniszterelnök bizalmasának tartja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére jelölt Karas Monikát a Demokratikus Koalíció.

Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor független szakember helyett a Fidesz „házi ügyvédjét” jelölte a médiahatóság élére, „aki ugyanúgy a Fidesz holdudvarához tartozik”, ugyanúgy a kormányfő bizalmi embere, mint mindenki, aki az elmúlt három évben a kormánytól alkotmányosan független tisztségbe került.

Orbán embere a köztársasági elnök, az igazságszolgáltatás vezetője, az Alkotmánybíróság többsége, a jegybank elnöke, a számvevőszék elnöke – miért éppen a médiahatóság elnöke ne lenne az?” – olvasható a közleményben. Molnár Csaba arra is emlékeztetett, hogy szakmai szervezetek Majtényi Lászlót javasolták a tisztségre, akit 2008-ban Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és Sólyom László akkori köztársasági elnök közösen jelölt az Országos Rádió és Televízió Testület élére.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán tudatta, Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy a köztársasági elnök Karas Monika jogászt nevezze ki az NMHH elnökévé augusztus 19-ei hatállyal.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés