Csicska, helyedre!

2013. augusztus 14. 10:18
Gomperz Tamás
hvg.hu
Korábban többen próbáltuk finom, már-már gyengéd hangvételben elmagyarázni, hogy Moszkvától nyugatra és Zimbabwétől északra a kormánypártok nem szoktak háborút indítani sajtóvállalkozásokkal szemben.

„Talán a Sanoma is jobban tette volna, ha nem megy bele a részletekbe. Udvariasabb megoldás alkalmazkodni a vitapartner nyelvi és kulturális sajátosságaihoz. Közöd, gecó? – elég lett volna ennyit reagálni. Ha viszont a sanomások mindenképpen ki akarták fejteni álláspontjukat, akkor mellőzni kellett volna az olyan kifejezéseket, mint az »értetlenségünknek adunk hangot«, mert az ilyen szofisztikált mondatokat a pillangókéses polgári srácok nem értik. Inkább az alábbi memorandumot kellett volna kiadni:

Hát, idefigyelj, kisbarátom! Mégis ki a pöcsöm vagy te, hogy beleugatsz az életünkbe? Te vagy a kikúrt Gestapo, hogy fenyegetőzöl? Húzzál haza gyorsan, ott izmozzál. Tudod mit méltányoljál, kiscsíra? Hogy szétgályázzuk magunkat, toljuk nektek az adót, amiből a hozzád hasonló ingyenélő senkiket eltartjuk. Na, ezt méltányolhatod. Te kurvára el vagy tévedve, ember. Nem autónepper vagy, hanem képviselő. A csicskám vagy, haver. Belőlem élsz. Úgyhogy ne arcoskodjál annyit, mert lerúgjuk a búrád kajakra, aztán mehetsz keccsölni közmunkában. És most jól figyelj: annak adunk nagyobb teret, akinek akarunk, az ellen szervezkedünk, aki ellen akarunk, és az a góré nálunk, akit mi akarunk. Vágod már, gyíkarc? Ez a mi bizniszünk, a tied meg a Közgép, azzal szórakozzál, meg ami veled egyidős. Apropó, nem inkább nálatok kellene új főnököt választani?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Te kurvára el vagy tévedve, ember. A csicskám vagy, haver. Belőlem élsz." Igen belőlem, olvasóból. Egyébként is nem az a lényeg, hogy Sanoma Budapest Zrt. magyarországi vezetője mit mond, vagy nem mond, hanem az; miként cselekszik. Ahogy legtöbbször a szavak csak csomagolásra szólgálnak, és a tettek beszélnek.

Hmmm... A negyedik hatalmi ág. Ellensúlyt neki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés