Novák: A médiában kirekesztőek a nemzeti ellenzékkel szemben

2013. augusztus 16. 11:01
A Jobbik véleménye szerint Karas Monika nem alkalmas a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöki posztjára. Novák Előd szerint pedig a nemzeti ellenzékkel szemben kirekesztőek a médiában.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán jelentette be: Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy az államfő Karas Monika jogászt nevezze ki a médiahatóság vezetőjének augusztus 19-ei hatállyal.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a „fideszes oligarchák ügyvédjének”, Karas Monikának jelölésével Orbán Viktor „ismét bebizonyította, hogy pártelnöki és miniszterelnöki tisztségét nem tudja szétválasztani”, az állami kinevezések során „a szakmai felkészültségnél fontosabb a politikai kötődés, a saját hatalmuk kormányokon átívelő bebetonozása”.

Az ellenzéki párt alelnöke hozzátette, hogy Karas Monika jelölhetősége érdekében a médiatörvényt is módosította a kormánytöbbség a nyári szünet előtt, amikor könnyítettek a szakmai követelményeken. A Jobbik szerint ez esetben is elfogadhatatlan a személyre szabott törvényhozás, ahogy „álságos a szakmai szervezetek” előzetes felkérése is a személyi javaslatra.

Novák Előd azt írta, hogy a „jelenlegi demokráciakísérlet” egyik legnagyobb buktatója a kiegyensúlyozott médiatájékoztatás hiánya. Szavai szerint hiába írja elő ezt a követelményt a médiatörvény, a jogsértések rendre hatósági szankciók nélkül maradnak. Szerte a médiában „a legnagyobb kirekesztés a nemzeti ellenzéket éri még a Fidesz uralta NMHH statisztikái szerint is” ‒ tette hozzá.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kirekesztőző hozzászólók magyarázzák már el, hogy a Jobbik kit rekesztett ki és miből.

"A médiában kirekesztőek a nemzeti ellenzékkel szemben"
És miért? A haza nem lehet ellenzékben.

"Tán azért,mertha az embereknek lenne valódi választási lehetőségük,megismerhetnék a véleményüket,akkor lenne döntési lehetőségük is."
meg van a lehetőség.

A médiában még mindég erős a liberális, magyarellenes túlsúly, Novák kifogását figyelembe kell venni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában