Hová húz az utánközlő?

2013. augusztus 19. 9:45

Zöldi László
Médianapló
Ha egy utánközlésre szakosodott lap, mint a Mandiner, nem arra vállalkozik, hogy a társadalom mértékadó rétegeiből gyűjtse be a legmarkánsabb véleményeket, akkor halálra ítéli önmagát.

„A Mandiner ritkán ad közre saját szöveget. A digitális sajtóban inkább utánközlő fórumként könyvelik el, mint csupán rá jellemző eszmefuttatások forrásaként. Most egyik szerzője (alapítója) mégis kifejtette az álláspontját, a szokatlanul terjedelmes visszaemlékezés digitális emlékirat. Örülnék, ha könyv kerekedne a villamosmérnök, informatikus, tartalomfejlesztő Gerényi Gábor figyelemre méltó gondolataiból. (…)

Gerényi Gábor pontosan rögzíti a Mandiner indulását: »Nem volt ideológiai vagy pártszűrő, mindenki kapott esélyt, aki a törvényes keretek között bírt maradni írásával, és megfelelően érdekeset írt.« Lefordítom: a nyomtatott sajtó politikailag tömbösödött részében ideológiai alapon szűrtek a különböző pártközpontokba bekötött szerkesztők, ezt unták meg a fiatalabb évjáratú közírók. A szakmai tanulságot így általánosítanám: ha egy utánközlésre szakosodott szerkesztőség nem arra vállalkozik, hogy a társadalom mértékadó rétegeiből gyűjtse be a legmarkánsabb véleményeket, akkor halálra ítéli önmagát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a meleg elvette az eszét ennek az embernek. Zöldi komolyan azt gondolja, hogy a közutálatnak örvendő személye és barátai által képviselt gyökértelen társaság még mindig mértékadó Magyarországon?

Miután barátai lerabolták az országot, a pénznek valóban a birtoklói. Zöldi és szellemi tejtestvérei nem sorolhatók be Szent István befogadó világába. Rájuk II.András rendeletei az irányadóak. Titus, Vespasianus, Claudius és a többiek.

Fel kellene már ébredniük, a politikai szemétkosár alján.

Zöldi szellemi fejlődését csak segítené, ha például a Mandinert is olvasná, s általában véve, a saját "liberális" ízlésvilágától eltérő, de a magyar valóságot bemutató honlapokat.

Enélkül egy zárt belpesti virtuális világban éli tovább deformált életét.

Nagyon nehéz az Önök aljas ösztöneit, magyarellenes, véresszájú habzásait meghaladni. Ön is azok közé tartozik, akiket a magyarok, s köztük a magyar értelmiség nem fogad el mértékadó forrásként.

Ön is aban a betegségben szenved, mint Zöldi, elő akarja írni a többségi társadalomnak a zsinórmértéket. Milyen alapon, kicsodák Önök,azon kívül, hogy gyűlölnek bennünket, meg telelopták magukat, semmi közük az országhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés