A Népszabadság milliárdos veszteségei és az MSZP

2013. augusztus 24. 22:13

Szanyi Tibor
NOL komment
A névtelenség mögé bújó bennfentes kollégátok azért ekézte nyilvánosan és konkrétan az MSZP-t, de különösen annak elnökét, hogy miért is nem hajlandó minden évben kipótolni a Népszabadság milliárdos veszteségeit?

„Kedves Péter!

A minap ezt találtad irkafirkálni velem kapcsolatban: »A szocialista politikus olyan független sajtóról tereferél, amelyet párt finanszíroz, továbbá lapszerkesztői tehetségét fölvillantva, a hírműfaj irányába orientálná a kollégákat ahelyett, hogy esszékkel szórakoztatnák magukat.«

Kedves Péter! Te a véleményszabadság jegyében aljasul hazudozol. Nem tereferéltem semmiről. Vitatkoztam. Egy konkrét témáról. Konkrétan a lapodról. Konkrétan azért, mert a névtelenség mögé bújó bennfentes kollégátok azért ekézte nyilvánosan és konkrétan az MSZP-t, de különösen annak elnökét, hogy miért is nem hajlandó minden évben kipótolni a Népszabadság milliárdos veszteségeit? Akkor arra hívtam fel a figyelmet, hogy a lapnak talán nem kéne olyan veszteségeket felhalmoznia, amelyek éves szintje hovatovább magasabb, mint az MSZP éves költségvetése!

Nos, kedves Péter, hát így került szóba a pártom. Nem terefereként, hanem ti ácsingóztok nálunk finanszírozásért. Konkrétan pénzért, amelyből talán konkrétan már meg is vetted a mai tíz deka párizsidat, meg a két zsömlédet. S hogy végképp tiszta legyen a kép: azért beszélhetünk párt finanszírozta sajtóról, mert nem az én tereferémben, hanem a véres valóságban létezik az a tény, hogy az MSZP a pártalapítványán keresztül közvetetten a lapodat kiadó cég kisebbségi tulajdonosa. Tudod, kedves Péter, te azért élhetsz (vissza?) a sajtószabadságoddal épp a Népszabadságnál, mert mi soha nem érvényesítettük - veled szemben sem - a tulajdon”

„irkafirkáljátok tele a lapot a saját tereferéitekkel (most a korlátos olvasottságú kommenteket nem ide értve), vagyis másoknak alig-alig jut abból a sajtószabadságból, amit ti konkrétan mások pénzéből gyakoroltok a magatok kedvére.

Az általad is hivatkozott (de nem ismertetett!) vita során bizony tettem arra utalást, hogy a függetlenség jegyében ki-ki próbálja meg eladni a maga gondolatait a saját pénzén! Mi, mint párt ugyanis kevésbé vagyunk érdekeltek abban, hogy a mi pénzünkön minket gyalázzatok, főleg, ha ezt a valódi tájékoztatás terhére teszitek. Szerintem ezért hát ne visongj a sajtószabadság, meg a szerkesztői függetlenség oltárán! Hidd el, egy árva szót sem fogok szólni, ha a publikációidat saját magad fogod kiadni.

És igen, kedves Péter, valóban azt szeretném, ha inkább hírekkel és azok hátterével szolgálnátok, mint sem a valóságtól elszakadó személyes véleményitekkel. (Határozottan azt gondolom, hogy a pártom által kifejtett álláspontoknak nagyobb a hírértéke, mint a köldöknéző újságírói letyefetyének.) Sőt, engem például kifejezetten részletesebben érdekelne (ha már felvillantod), vajon miért is nincs joga a brit kormánynak azt követelni egy brit laptól, hogy semmisítse meg az illegálisan birtokába jutó, és brit államtitkokat tartalmazó dokumentumokat? Esetleg azt se bánnám, ha e tárgykörben kikérnéd a TEK véleményét is, vajon ők mit tennének, ha a Népszabadság azzal hencegne, hogy magyar államtikokat tartalmazó papírok tömkelegét őrizgeti illegálisan a s”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már Hofi is elmondta

...ott ültek velem szemben Cenzék... Cenzné, meg az ura... Az, a Cenzúra, hát Te! Dicsértek, hogy: Géza, remek! És milyen közéleti, meg kitűnő, meg politikus, hát amit tegnap is mondtál, azt többet ne mondd!

Dalban van az igazság, de mit mond a Népszabadság

"...és mondd meg Kedves Népszabadság,
milyen egy ilyen sajtószabadság?
Mondd meg Kedves Népszabadság,
hány hírre jut egy igazság?
Mondd meg Kedves Népszabadság,
nem árt-e nekik ez a nagy szabadság?"

"a névtelenség mögé bújó bennfentes kollégátok azért ekézte nyilvánosan és konkrétan az MSZP-t, de különösen annak elnökét, hogy miért is nem hajlandó minden évben kipótolni a Népszabadság milliárdos veszteségeit? "

Mert elzavartak benneteket a mézesbödöntől.
Mert a hatalmat most nem tudjátok a párt klientúrájának a gazdagítására használni.

Egyáltalán miért merül fel ez a kérdés?

Mert amikor hatalomban voltatok, akkor arra használtátok az adófizetők pénzét, hogy ezeket tömjétek. Busásan megfizessétek a leghazugabb firkászokat. Akik bűnrészesek, sokat vállaltak veletek együtt az ország tönkretételének bűneiben.

A fogadó iroda tulajdonosai a Bajnai nevezetű lóra tették fel a pénzüket. Ez a ló megígérte, hogy csak akkor és úgy nyerít, ahogyan majd megmondják neki, csak abból az abrakos tarisznyából eszik, amit a fejére húznak, s a kocsit csak abba az irányba húzza majd, amit kijelölnek számára.

Az irodába érkeztek az amerikai és német pénzek. Ugye jól ismert, hogy a Bertelsmann, a népszabó többségi tulajdonosa Bajnai istállóját támogatja minden eszközzel.

Ezt meg ugye meg kell hálálni, akár a kisebbségi mecénás - szoci alapítvány - rovására is.

Ám a Bajnai nevezetű ló lesántulni látszik, egyre bizonytalanabb, hogy elsőnek fut be. Bajnai és külföldi szponzorai nem gondolják komolyan, hogy a győzelemhez szükséges egykori baloldali szavazókat, nyuggereket komolyan is kell venni, nekik ígérni is kell valamit. Gondolták elég lesz a protest szavazókat egybegyúrva megbuktatni Orbánt.

A Mestehházy nevezetű ló pedig beelőzni látszik, így Szanyi is határozotabban követelheti jó bolsi szokás szerint a párthűséget a népszabótól. A végén valószínűleg a népszabó ismét besorol az eredeti gazdik mögé.

Mi meg addig jól mulathatunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában