Lopakszik barna köd

2013. augusztus 27. 16:13

Kácsor Zsolt
NOL
Lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban, s ha nem mennek maguktól, félek, Orbánék kutyái kiszorítják mindet e földről.

„Viszem a barátomnak a múlt heti ÉS-t, én ugyanis már elolvastam, így ő következik. Mostanában ugyanis, hogyan is mondjam finoman, likviditási gondjai vannak. S mivel nekem egyelőre nincsenek, megegyeztünk, hogy ha megveszem és elolvasom a lapot, akkor átadom neki, neki ez jár, ő már 1979 óta olvassa az ÉS-t, harmincnégy éve minden egyes számot, neki tehát ez a lap: jár. Ha nem is postai úton, de jár. Viszem hát neki az új számot a város egyik legolcsóbb kocsmájába, ahol csak százhetven forint egy korsó házisör, ezért járunk oda, s mondja nekem a barátom az újságra mutatva, hogy »látod, Károlyi Csabának volt igaza, időben lelépett Debrecenből Budapestre, milyen okos fiú volt, a gimnáziumban három osztállyal járt fölöttem«.


Ó, Budapest...! Varázslatos szó. Szeretem a lejtését, ahogyan a hegymagas, budai »B« felől az alacsony »p« felé halad, s Nyugat hegyei felől Kelet síkjára lejt a szó. Budapest! Oda ment föl, aki lelépett innen. De hallom, lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban, s ha nem mennek maguktól, félek, Orbánék kutyái kiszorítják mindet e földről.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lapok megvásárlásának a csökkenése, szerintem elsősorban a tartalom miatt van, mert azok az "okos" újságírók vagy celebbé váltak, vagy cseléddé. Tisztelet a kivételnek.
A mocskolódásra, a trágár kocsmai stilusra pedig a többség nem vevő.

A jelenlegi helyzet a következő.(Részlet.)
"A politikai, közéleti napilapok körében akárcsak az első negyedévben, most is a Magyar Hírlap lett a legnagyobb "vesztes", hiszen az értékesített átlagos 8062 példányszám 6,6 százalékkal múlja alul az első három hónap átlagát, míg a tavalyi év azonos időszaki teljesítményétől 16,7 százalékkal alacsonyabb ez a szám. Nincs sokkal jobb helyzetben sem a Népszabadság, sem pedig a Népszava. Előbbi 49 189-es példányszáma 13,7 százalékkal kevesebb annál, amit egy évvel korábban tudtak értékesíteni, és hasonló mértékű, 13,2 százalékos a csökkenés a Népszava esetében is. Ebből a lapból átlagosan napi 15 245 példányt sikerült eladni."

A teljes pedig itt olvasható: http://www.mfor.hu/cikkek/A_He..

'Lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban, '

A NOL-nál soha nem is volt belőlük.
Mert tudná, hogy nem "fogyakszik", hanem fogyatkozik.

"Mostanában ugyanis, hogyan is mondjam finoman, likviditási gondjai vannak. "

Nyilván a piac a helyén értékelte.

Miért nem megy el Londonba pincérnek? Ott beválna.

Mindjárt elsírom magam szegény színásznőcske(a teljes cikkben) sanyarú sorsán, no meg a sokdiplomás barátén is.
Ami tényleg sírnivaló, csak ne lenne az az "Orbán kutyái"!
Ezt nem szervilizmusból írom, de könyörgöm, minden egyes tragikus emberi sorsról OV tehet?
Már nem is volt/van világválság?
Csak A Féleszű alatt volt, azért ment gallyra minden? Akkkoriban nyilván kolbászból font kerítést rágcsálva diskurált a sokdiplomás a lecsúszott színésznővel az ÉS legújabb cikkeiről.
Agyrém.

No és természetesen mindezen tragédiák hol máshol játszódnak, mint a második fideszes fellegvárban, egyetemi városomban, Debrecenben.

A NOL-nál sűrű sötét köd ült a firkászok agyára.

Noch dazu még lopik is...

"Lassan fogynak az okos emberek ott a sajtóban"
kik voltak azok??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában