Petíció Böröcznek – legyen átlátható az MTVA!

2013. augusztus 29. 10:02

Átlátszó szerk.
Átlátszó
Az atlatszo.hu levélküldő kampányt indít a közmédia átláthatóságának megteremtése érdekében.

„Az atlatszo.hu levélküldő kampányt indít a közmédia átláthatóságának megteremtése érdekében. A levélben azt kérjük az MTVA vezérigazgatójától, hogy hozza nyilvánosságra az adófizetőket érintő szerződéseket, különösen azokat, amelyeknek nyilvánosságáról már bírósági ítélet is szól.

Petícióval fordul az atlatszo.hu az MTVA vezérigazgatójához, Böröcz Istvánhoz annak érdekében, hogy kikényszerítse a szervezet átlátható működését. Az Alap ugyanis évente tízmilliárdos nagyságrendben költ el közpénzt úgy, hogy az ezt megalapozó döntésekről és szerződésekről adatot nem tesz közzé, adatigénylést nem teljesít - még azután sem, hogy sorozatban bukja el a közérdekű adatos pereket.

Legutóbb a Marslakók című sorozat esetében adott igazat a bíróság az atlatszo.hu-nak. Az eljárásban előbb a Fővárosi Törvényszék első fokon tavaly novemberben mondta ki, hogy az MTVA köteles átadni a lapnak a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumokat és a műsor megszüntetéséről szóló szerződést. A Fővárosi Ítélőtábla ezután másodfokon is az atlatszo.hu javára döntött, amikor helyben hagyta a Törvényszék ítéletét. Az MTVA mégsem küldte meg az adatokat, pedig a határidő már eltelt. (…)

Az atlatszo.hu eddig számos esetben perelte az MTVA-t. Ezek kimeneteléről, adatairól bárki tájékozódhat ügyregiszterünkben, de az alábbiakban össze is gyűjtöttük őket. Az ügyeket áttekintve jól látható, hogy eddig nem vesztettünk pert a titkolózó MTVA-val szemben, és jelenleg is öt eljárás van folyamatban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában