Mi köze van Xenunak az indiánokhoz?

2013. szeptember 2. 21:34

Földes András
Win-win szituáció
Miként simul egymáshoz az indián hagyományőrzés, és a kurucinfós fenyegetőzés?

„Tizenhárom éves újságírói munkám alatt egyszer sem fenyegettek meg, úgyhogy a hétvége tulajdonképpen azt is jelentheti, hogy valódi újságíró lettem, már a szó szappanoperás értelmében. Kaptam 50 gyalázkodó levelet, és pár olyat, amelyikben burkoltan, vagy kevésbé burkoltan fizikai támadást is meglebegtetnek. Például az egyik levélben benne volt a lakcímem, ilyen tudjuk-hol-laksz jelleggel.

Na most az ügyben az egyetlen kellemetlen, hogy a kiváltó ok nem egy cikk volt a Jobbik és az iráni titkosszolgálat összefonódásáról, sem pedig Xenuról, aki a világegyetem ura a szcientológusok szerint. Hanem egy barátságos hangvételű írás Cseh Tamás bakonyi indiánjairól, akik kedves emberek, és történetesen szeretik a természetközeliséget, a nyugalmat, a harmóniát bőrruhába öltözve átélni. Tök oké.

Egyelőre ugyanakkor nem világos, mi köze van ennek a szektás gyűlölethez, amelyet a cikk megjelenése kiváltott, és amely levelek nyomasztó összhatását csak az olyan könnyedebb darabok oldották, mint hogy:  »Magam is vezetek online újságot, és gyűlölöm ha ilyent kérnek tőlem, és nem is szoktam teljesíteni, így nem tehetek mást, csak javasolhatom, hogy SZEDJÉTEK LE A CIKKET.«

De ezek sem tették könnyebbé annak megfejtését, hogyan jön össze a békés indiánozás az olyan fenyegetőzéssel, hogy vannak köztünk befolyásos emberek, és hogy ez “meddig fog elmenni, azt most nem lehet tudni, de nyilván minden lehetőséget mérlegelni fognak.” Mondjuk közben egy reklámügynökség vezetője felhívta a főszerkesztőmet is. Vajon mi tartozik még a minden lehetőség körébe? Benyilaznak az ablakomon? A közösségbe amúgy valóban beletartozó nagypolitika közeli alakok, és cégvezetők betiltatják az Indexet a kormánnyal? Vagy soha többet nem nyilatkozik nekem Fodor Gábor?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belinkelhette volna az inkriminált cikket, legalább tudnánk egyáltalán miről beszél.

Ez lenne az

http://index.hu/kultur/2013/08..

Hosszasan taglal valamit amit nem ért, de azért persze van róla véleménye. :p

Cseh Tamással és ténykedésével nem kívánok foglalkozni, mert elfogúlt vagyok. A téma vitára sem alkalmas. Elolvastam a teljes írást, és szerintem nem tartom viccesnek a reagálást. Nem tudom, hogy milyen tartalmú volt a reakció, de feltételezem a keretés részben foglaltak miatt lehetett. A keretes rész tartalmazza az államvédelmisek tevékenységét és egy személynek a nevét, aki beépült és jelentéseket írt.

A Cseh Tamás által szervezett indiánosdi, betyárosdi játék már korábban is volt Bakonybélben, legfeljebb nem ilyen szervezett formában. A környezet és a múlt szinte önmagát kinálja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában