Csak okosan

2013. szeptember 11. 9:55

Bus István
Metropol
Kísérteties a folyamat maga: az asztali számítógép először hordozhatóvá válik, majd a zsebünkbe mászik. Most szépen kijön a zsebből, és a csuklónkra kéredzkedik.

„Minden IFA-nak van azonban egyetlen sztárja: egy olyan újítás, amely meghatározza a közeljövő fő csapásirányát. Ez pedig idén a Samsung okosórája, a Gear volt. Ami nem más, mint tulajdonképpen egy csuklóra erősíthető mobiltelefon – vagy legalábbis a mobiltelefon kiterjesztése. Látjuk rajta, hogy üzent-e valaki a mobilunkra, hogy hány fok van, mennyit léptünk aznap, és ezzel mennyi kalóriát égettünk el. Készíthetünk vele fotót, fogadhatjuk a telefonhívásokat. Ja, és láthatjuk, hogy mennyi az idő.

A Gear több mint százezer forintba fog kerülni, kicsit több, mint egy nap alatt lemerül, és csak a cég által gyártott mobilokkal működik együtt. Mindez azonban teljesen mindegy, mert az okosóra sikerre van ítélve.

Ez jön ugyanis: a viselhető elektronika. Cégek sora tervez piacra dobni hasonló készüléket, mert meg vannak győződve, hogy mi, fogyasztók erre gerjedünk. És lehet benne valami. Kísérteties a folyamat maga: az asztali számítógép először hordozhatóvá válik (laptop), onnan meg, észre sem vesszük, és a zsebünkbe mászik (okostelefon). Most szépen kijön a zsebből, és a csuklónkra kéredzkedik. Jövőre érkezik a Google »okosszemüvege« (minden okos ma már), és a számítógép felkerül a fejünkre. Onnan már csak néhány centiméter, és hol ver tanyát a gépezet? Bizony. A fejünkben. Erre még néhány évet várnunk kell ugyan, de ha elég trendi lesz a cucc: saját agyunk válhat majd »okossá«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés