Kinek jó, hogy kilenc évre előre kiadtuk a mobilfrekvenciákat?

2013. szeptember 11. 10:06

Sepsi Tibor
Átlátszó
Az természetesen nem baj, ha egy állami szerv gyorsan dolgozik, de sajnos ebben az esetben a sietség és az eljárás módja számos kérdést felvet.

„Az természetesen nem baj, ha egy állami szerv gyorsan dolgozik, de sajnos ebben az esetben a sietség és az eljárás módja számos kérdést felvet.

Egyrészt a Magyar Telekom és a Telenor frekvenciahasználati jogosultságát egyszer már meghosszabbította a hírközlési hatóság, új pályázat nélkül pedig az eddig hatályos jogszabályok – jelenleg a frekvenciasávok felhasználási szabályainak megállapításáról szóló 7/2011. (X. 6.) NMHH rendelet – alapján csak egyszeri meghosszabbításra lett volna lehetőség. Kérdés, hogy ez hogyan lehetséges.

Másrészt a közlemény alapján az odaítélés kiterjed azokra a frekvenciákra is, amiknél bírósági kereset alapján a frekvenciahasználatot odaítélő hatósági döntést a bíróság megsemmisítette, de azóta is használták (jogcím nélkül?) a frekvenciákat az érintett cégek. Kérdés, hogy ez hogyan lehetséges.

Harmadrészt a meghosszabbítás 2016-ig érvényes jogosultságokat is érint. Kérdés, hogy mi alapozza meg azt, hogy 2013 szeptemberében döntsön a hatóság a 2016 és 2022 közötti használatról.

Végezetül kérdés, hogy a sajátosan időzített eljárásban született-e bármilyen piacelemzés, értékbecslés, ami racionális alapját adhatta annak, hogy verseny nélkül 2022-ig nyerjenek használati jogot a jelenlegi szolgáltatók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ja! "piacelemzés, értékbecslés," bizottságok, albizottságok, különböző szervezetek véleményének a kikérése. Különösen a médiamunkásokkét érintve, és többségében a balliberális oldalon.

Móricka biztos így képzelné el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés