Los Angelesben nyert díjat Homonnay Gábor

2013. szeptember 16. 9:54
Magyar siker is született az úgynevezett kreatív Emmy-díjak helyi idő szerint vasárnap este az egyesült államokbeli Los Angelesben tartott díjkiosztóján. A Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat kapta meg Homonnay Gábor jelmezkivitelező – értesült az MTI.

A technikai kategóriákban (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) való Emmyk odaítélése pontosan egy héttel előzte meg az „igazi” Emmyk jövő vasárnapi kiosztását a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy épp színésznőnek.

A filmvilág ebben az egy hétben Los Angelesre figyel, hiszen az Emmy a televíziós szakmában ugyanolyan fontos, mint a filmeseknél az Oscar-díj. A vasárnapi díjkiosztó előtt három további magyar volt az egyes kategóriák jelöltjei között, így Kiszelly Gábor másodlagos speciális effektusokért felelős technikus, Halász Judit fodrász és Varga Judit art direktor. Mind a négyen az etyeki Korda Filmstúdióban forgatott sorozatban működtek közre.

A széria a késő középkori Itália történelmének egyik leghírhedtebb fejezetét dolgozza fel: a XV. század végén megválasztott VI. Sándor pápáról, valamint családjáról és a hatalomért folytatott harcról szól. Főszereplője Jeremy Irons, aki VI. Sándor pápát alakítja.

 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés