Kinyomtatni az internetet?

2013. szeptember 20. 20:01
Akár érdekes sajtóelemzésekre is alkalmat adhat majd a POSZT.

„Közelebbről megnézve az első lapszámot, azt látjuk, hogy három nagyobb egységbe tömörülnek az újraközölt cikkek (illetve a rovatok – bár azt még nem tudjuk, ezek mennyire lesznek állandóak): a belföldi közélet-politika eseményei, a külföldi, külpolitikai események és a kulturális események köré. A lap egy-egy, a héten fontos témához válogat írásokat a különböző internetes médiumokból. Természetesen a cikkeket szerkesztve, rövidítve és a nyomtatott formához igazítva közli. Minden esetben megadja a cikk forrását; a nagyobb cikkeknél az URL-t is megtaláljuk, ami nagyon korrekt, de meglehetősen vicces – már ha a praktikus oldalát nézzük a dolognak.

Olvasás közben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire alakítható ki teljes, átfogó kép a cikkrészletek alapján, illetve, hogy mennyire alakul ki párbeszéd az egymás mellé helyezett írások között. Tapasztalatunk szerint az utóbbi nagyjából megvalósul, míg az előbbi nem teljesen. Számunkra hiányzott a témákkal kapcsolatos alapvető tények tisztázása – akár vázlatpontokban. Ha valóban meg szeretnénk ítélni a POSZT által egymás mellé tett álláspontokat, elemzéseket, megfogalmazásokat, akkor valamihez viszonyítanunk kell. A viszonyítási pontot most a hetilap a saját tájékozottságunkra bízza. Viszont az egymás melletti cikkek már jól kiegészítik és értelmezik egymást. (Akár érdekes sajtóelemzésekre is alkalmat adhat majd a POSZT.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó írás, kiválló elemzés. Az elemzés megállapításaiból is jól látszik, hogy érdemes több média felületről tájékozódni és összevetni a közölteket, mert legtöbbször a valóság valahol a kettő között van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában