A Daily Mail továbbra sem kér bocsánatot Ed Milibandtől

2013. október 1. 11:15
A Daily Mail nemrégiben közölt cikket a brit Munkáspárt vezetőjének édesapjáról, amelyben azzal vádolta meg a marxista Ralph Milibandet, hogy utálta Nagy-Britanniát. Most közölte Ed Miliband válaszát, de újraközölte az ominózus cikket is, jelezve, hogy kitart Geoffrey Levy újságíró véleménye mellett.

A Daily Mail újságírója, Geoffrey Levy oknyomozó riportban leplezte le a Munkáspárt vezetője, Ed Miliband édesapjának múltját. A lap cikke szerint a marxista Ralph Miliband Belgiumból a nácik elől menekült Londonba, ahol Karl Marx sírjánál megfogadta, hogy kitart a „munkások ügye mellett”. A Daily Mail újságírója a cikkben felfejti, hogy Ralph Miliband miért utálta Nagy-Britanniát, sugalmazva, hogy a mostani munkáspárti vezető is követi apja példáját.

A Daily Mail honlapja a nyomtatott sajtótermékek körében a legolvasottabb Nagy-Britanniában, de a printlap is igen jó eladási adatokat produkál. Így a Miliband-sztori igen sok emberhez eljuthatott, a lap komolyan befolyásolhatja ezzel a másfél év múlva tartandó választások végeredményét.

Éppen ezért Ed Miliband választ közölt a bulvárlapban, amelyben amellett érvelt, hogy apja igenis szerette Nagy-Britanniát. A lap nyomtatott kiadásában természetesen lehozták a munkáspárti vezető cikkét, de egy kommentában közölték: bocsánatot nem kérnek a vádak miatt. Olyannyira, hogy Miliband cikke alatt újraközölték Geoffrey Levy írását is, jelezve, hogy kitartanak az újságíró kutatómunkájának eredményei mellett – írja az Independent.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés