Tévészékházat gyújtottak fel a Maldív-szigeteken

2013. október 9. 9:37
Az álarcosok azért támadtak a magántévére, mert a korábban megdöntött elnököt támogatja a mostani választási kampányban.

Hétfő reggel felgyújtották a Raadzse TV székházát késekkel felfegyverzett álarcos támadók. A magántévé épületének biztonsági kamerái rögzítették, amint hat motoron érkező maszkos férfi benzint locsolt szét az épületben, lángra lobbantja és elmenekül. A tűz kárt tett a szerkesztőségi irodákban is.

A magántévé „bűne” az volt, hogy a Maldív Demokrata Párt vezetőjét támogatta, aki 2008-ban lett az ország első demokratikusan megválasztott elnöke. Mohamed Nasíd tavaly februárban kényszerült lemondani, miután a hetek óta tartó lázadások hatására a rendőrség ellene fordult.

A mostani elnökválasztás első fordulóját szeptember 7-én azonban ismét Nasíd nyerte, így a Maldív-szigeteken feszült hangulat uralkodik. A második fordulót október végén tartják, miután a legfelsőbb bíróság elhalasztotta azt. Nasíd ellenfele Abdulla Jamín, aki a korábban három évtizeden át kormányzó diktátor, Abdul Gajúm féltestvére.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés