A Klubrádió az MSZP után vetette magát

2013. október 26. 11:05

Andor Mihály
Gépnarancs

Nem szeretnék a Klubrádióban maradó, eddig hiteles munkatársak helyében lenni, ha szó nélkül hagyják Arató András döntését, és nem állnak ki társuk mellett.

„Egyetlen kommentelő sem látszik elhinni az etikai normákra hivatkozó indoklás őszinteségét. Fölvetik, hogy Kuncze nem egy párt, hanem egy egyesület vezetője, és erről sem tegnap értesült a rádió vezetése. Hogy nem is akar indulni a választásokon. Azt, hogy fel fog szólalni az október 23-i demonstráción, már legalább egy hete tudni lehetett. (Amit nem lehetett tudni: mit fog mondani.) Hitelteleníti az indoklást az is, hogy a Klubrádióért tartott tüntetésen felszólaló munkatársak mind politizáltak. Bizony, kemény kormányellenes beszédeket lehetett akkor hallani. Egyesek feltételezik, hogy Mesterházy odaszólt, hogy vagy Kuncze, vagy a Táncsics Alapítvány pénze.

Nem szeretnék a Klubrádióban maradó, eddig hiteles munkatársak helyében lenni, ha szó nélkül hagyják Arató András döntését, és nem állnak ki társuk mellett. Ráadásul a kockázat is kicsi. Aligha rúghatja ki a főnök őket, hiszen nem Arató András a Klubrádió, hanem Vicsek Ferenc, Rangos Katalin, Váradi Júlia, Gálvölgyi János, Zentai Péter, Pikó András, Mélykúti Ilona, Szelestey Lajos és a többiek. Hogy fognak a folyósón vagy a büfében egymás szemébe nézni, ha hallgatnak? A hitelességüket megalapozó sokéves kemény munka lesz semmivé egy pillanat alatt. Ott fog bolyongani a hitelét vesztett rádió Bokor utcai épületében egy csomó jobb sorsra érdemes, hitelét vesztett újságíró.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/11088