Hackertámadás az amerikai elnök ellen

2013. október 29. 8:56
A damaszkuszi rezsimmel rokonszenvező szíriai hackerek feltörték hétfőn Barack Obama Facebook- és Twitter-oldalát – közölte hétfőn az amerikai média.

A hackerek megváltoztatták az Obama közösségi oldalain elhelyezett linkeket, így a tavalyi elnökválasztási kampányról szóló bejátszások és az új egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos elnöki kommentárok helyett a felhasználók a szíriai fegyveres konfliktusról szóló felvételeket láthatták.

 
A hackertámadás miatt rövid ideig nem volt elérhető az amerikai elnök Facebook- és Twitter-oldalát. A Szíriai Elektronikus Hadsereg nevű mozgalom elektronikus üzenetében kérkedett a károkozással, és azt is állította, hogy hozzáfért az amerikai elnök tavalyi választási kampányával kapcsolatos emailekhez is.
 
A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen. A kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amerika föl van háborodva, ha más is azt csinálja, amit ő megenged magának - Amerika és a magyar baloldal ebben teljesen egyek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés