A gazsóelizmus

2013. november 14. 7:29

Dési János
Népszava
Amíg Gazsó L.-ek a közszolgálat közelébe kerülhetnek, addig csak szolgalelkűség, megalkuvás, kicsinyes bosszú, a mai ellenzék iránti alpári gyűlölet és az éppen hatalmon lévők gyáva kiszolgálása van.

„Gazsó L. lesz az MTI vezérigazgatója. Gazsó L. korunk jellegzetes embere. Mint arra már volt alkalmunk e hasábokon rámutatni, e rendszer mindig megtalálja azokat a figurákat, akik nagyszerű szemek a láncban. Akik tudják, hogy a gazdát ki kell szolgálni, hűségesen, kritika és kérdés nélkül. Gazsó L., mint a gazsóelizmus névadója, közepes tehetség volt, aki valamikor még egész használható riportocskákat is tudott írni, az egykori Magyar Hírlapba. Ám később feltámadt benne az örök gazsóizmus. És keresett egy keresztapát magának, akit hűségesen szolgálhatott.

Cserébe csak egy kis hatalmat akart, mert az neki nagyon fontos. Akármilyen picike is jó, csak hogy fontossá tehesse-, észrevetethesse magát. Újságírói pályájának egyetlen komolyabb alkotása az a rettenetes számú kirúgás, amelyet ő foganatosított. Ha kellett a Mai Napnál, ha kellett a Magyar Hírlapnál és ha gazdái úgy kívánták, akkor a Magyar Rádió maradékánál. Pár éve azt írtuk, ha a Duna tévét – ahová akkor nevezték ki – is leabálta, akkor kap majd szép, új, testhezálló feladatot, mert kirúgni mindig kell valakit. A gazsóelek meg tudják mi a rendezőelv.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dési János téved, mert nem gazsóizmus van a médiában, hanem hvgizmus. Ez pedig azért van, mert a valótlan hírek közlésének a jogi szabályozás nem szab határt. Amennyiben pedig szigorítani akarják, akkor fellázad a média, hogy milyen dolog az, amely meg akarja akadályozni az oknyomozó újságírást.

A désiizmus meg azt jelenti,bizonyos személyek dührohamot kapnak, ha territóriumukba idegenek hatolnak, csak a számukra fenntartott helyekre mások is benyomulnak.

"...kedves Dési(seggnyaló ) újságiró..."
------------------------------------------------
Hát, nem tudom. Nem értek egyet; szerintem egyszerűbb ez a kérdés.
Először is, úgy gondolom, Dési nem seggnyaló, de azt is vallom, hogy Dési nem is újságíró.
Désitől objektív, zsurnálminimum írásokat várni merő hiábavalóság, továbbá, Désitől elemző írást is nehéz elképzelni.
Dési egy beszűkült tudatú médiamunkás. Egy pályához kötött, vezető nélküli, programozott villamos.
Az ő szintje ebben a szakmában egy üzemi lap segédszerkesztői pozíciója.

Hogy valakiről azt lehessen állítani, hogy seggnyaló, ahhoz azért egy bizonyos/minimális újságírói szintre el kell jutni.
Dési ezt a szakmai szintet soha sem fogja elérni, Dési egy segédmunkás, tele eredendő szubjektivizmussal, fanatikusan antikeresztény és antimagyar, kritikátlan filoszemita, valamint kellően hajló az elvtelen obstrukcióra.
Ideológiailag és tisztesség dolgában pontosan ott van, ahová való - a Népszavánál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés