Az újságírás kis körei

2013. november 29. 13:23
Professor Blinkmann
Spiler.info
Csányi üzen, tud ő kevésbé baráti is lenni. Éppen ezért díjazza azt a trollsajtónak csúfolt belterjes, ömlengő, nihilizmusba hajló internetes újságírást.

Az üzenet most mégis egyértelműnek tűnik. Csányinak elege lett az elmúlt fél év fideszes politikusokhoz köthető konfliktusaiból, és bár együtt néznek meccset Orbán Viktorral, Csányi üzen, tud ő kevésbé baráti is lenni. Éppen ezért díjazza azt a trollsajtónak csúfolt belterjes, ömlengő, nihilizmusba hajló internetes újságírást, ami szerinte legszemtelenebbül tud odapakolni a kormánynak. Valahogy úgy, hogy: »nesze öcsi, itt van egy díj meg egy pár ejró, toljátok tovább a kontentet«.

Kérdés, hogy egy ilyen díjnak, amely a legjobbak legjobbjait hivatott díjazni szabad-e ilyen egyoldalú értékrend (vagy annak hiánya) mellett kiállni. Hasznos-e vagy káros, ha a »minden szar, én jobban tudnám« attitűdöt követendő példává tesszük azzal, hogy felemeljük egy ilyen díjjal. Nem ért volna-e többet egy politikai üzenetnél, ha kiegyensúlyozottan kapnak elismeréseket más-más stílusokat képviselő újságírók is? Csányinak ez az egyetlen eszköze arra, hogy a kormánynak üzengessen? Nem hiszem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában