Honosítás

Ötszázezredik igénylőként Böjte Csaba is megkapta a magyar állampolgárságot

2013. december 5. 8:51
Böjte Csaba ferences szerzetes és édesanyja Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes jelenlétében tettek állampolgári esküt a parlamentben csütörtökön.

Ünnepélyes állampolgársági esküt tett az ötszázezredik külhoni magyar kérelmező, Böjte Csaba és édesanyja, Böjte Julianna csütörtökön a Parlamentben. Az eskütételen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Kolozsvárott született 1959-ben, ő alapította meg az árva gyerekekkel foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítványt. A magyar állampolgárságot 2011. január 3-tól lehet kérelmezni az egyszerűsített honosítási eljárás segítségével, amelyet az Országgyűlés 2010. május 26-i döntésével tett lehetővé. A 2004. december 5-én a kettős állampolgárságról tartott népszavazás eredménytelen volt.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csodák talán nincsenek, de szentek, azok vannak, azok közt is a legkülönb Csaba testvér!

Isten hozta Böjtééket.
Nem csak a december 5-i nap szimbolikus, hanem a név is: Az elsodort falu.
Amelyik tényleg egy Nobel díjat érdemlő magyar regény.

Na látod, májkrém, az ilyen kommentekkel még a szimpatizánsaid előtt is hiteltelenné válsz. Mint a preferált pártod.

Ha hottentotta is lenne ez a páter, akkor is büszke lehetne rá minden magyar, hogy polgártársa lett.
Nincs benned és elvtársaidban semmi szociális érzékenység, integrációs készség, a nép - az elesettek, a hátrányos helyzetüek, a páriák, az elnyomott és kipellengérezett kisebbségek, a hajléktalanok, az elkallódott romakölykök - iránti könyörület.

Az mind csak KAMU, póz, halandzsa. Egy valami mozgatja a táborotokat: a hatalomhoz való ragaszkodás és a gyűlölet mindennel szembe, ami nem azt szolgálja.
Minden tisztességes magyar állampolgár - legyen 'magyar', tót, cigány, zsidó, sváb, horvát, kún, román, rác – átlát a mocskos és hazug retorikán. Csak a szenilis idióták fognak már arra a lecsengett gárdára szavazni, aki (nem csak) politikai tőkét kovácsolt a nép nyomorából.

őket esetleg meg lehet nyerni a baltás-grazi-trafik-sikoró-maszlaggal, de már őket is csak elvétve. Hiába kapálózol itt a mandin naphosszat, lecsengtetek.

miér, te csuhás lennél?

A csuhások ui. nem zavartatják magukat, nem ennyire érzékenyek, tudod.

Szép gesztus a kormány részéről, hogy Böjte atyára esett a választásuk, megérdemelte. Gratulálok! :)


A károgók jó ha tudják, hogy Orbán a kezdetektől támogatta gyermekmentő munkájában Csaba testvért. Többször megfordult, családjával együtt, a Böjte-féle nevelőotthonokban. Volt úgy, hogy együtt ünnepelték a Karácsonyt.

Aki pillanatnyi politikai haszonszerzésnek akarja beállítani ezt a dolgot az tájékozatlan vagy egyenesen hazudik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés