A kormány mindenütt ellenségeket lát

2013. december 6. 18:22

Ralf Leonhard
vs.hu
Tartalmi kritikára a magyar kormány nem hajlandó válaszolni. Siránkozva vagy dühösen reagálnak a cikkekre, a szocialisták összeesküvését sejtik.

„A külföldi médiát azonban nehezebb Budapestről befolyásolni. A külföldi média ezért gyakorta kap információkat magyar újságíróktól, akik otthon nem mernék a történeteiket megírni. Éppen ezért főleg a németnyelvű tudósítókat minősíti a kormány »Magyarország ellenségeivé«, pedig ezek a tudósítók nem csak a budapesti, de a saját kormányaikkal is hasonlóan kritikusan járnak el.

Tartalmi kritikára a magyar kormány nem hajlandó válaszolni. Siránkozva vagy dühösen reagálnak a cikkekre, a szocialisták összeesküvését sejtik, akik a külföldet felheccelték volna Magyarország és annak miniszterelnöke ellen. Cikkeink így az »ostromlott vár« érzetét erősítik önkéntelenül is: a kormány mindenütt ellenségeket lát, és a még erősebb nemzeti összefogást sürgeti.

Láthatóan sikerrel, mert a kormánybarát, németnyelvű HungarianVoice blog szerint az állítólag differenciálatlan nyugati média áldás Orbán számára: »Semmi sem alkalmasabb arra, hogy növekedjék a magyar kormánypárt népszerűsége«, írják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak tartalmi kritikák? Mire kéne válaszolni? Ott a parlament!

"Tartalmi kritikára a magyar kormány nem hajlandó válaszolni." és leonhardják az ellenzéket, amelyik viszont vissza leonhard. Ebből lesz a XXI. századi kis-nagyar leonhard társadalompolitika.

"Láthatóan sikerrel, mert a kormánybarát, németnyelvű HungarianVoice blog szerint az állítólag differenciálatlan nyugati média áldás Orbán számára: »Semmi sem alkalmasabb arra, hogy növekedjék a magyar kormánypárt népszerűsége«, írják.”

Ez igaz. Csak le kell vetíteni a németeknek, osztrákoknak, svédeknek szánt filmeket a magyar médiákban és mindenki látja a hazugságot.:-)

Itt a Világvége. Már a Londoni elemzők is FIDESZ-szesek? Netán a balliberális egybesülők cseleznek?

"Jelentősen javították a magyar gazdaságra adott növekedési előrejelzésüket londoni pénzügyi elemzők a legutóbbi aktivitási adatok alapján.
A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított, pénteken ismertetett heti térségi helyzetértékelésükben közölték, hogy az idei év egészére 0,9 százalékos, 2014-re 2,2 százalékos GDP-bővülést várnak a magyar gazdaságban. A ház eddig 0,5 százalékos idei és 1,5 százalékos jövő évi növekedést valószínűsített Magyarországon."
Forrás: http://www.vg.hu/gazdasag/makr..

Nem lehet az olyan véleményekre érdemben válaszolni, amelyek csak azt szajkózzák, hogy nálunk diktatúra van, újjáéledt a Horthy-korszak és üldözzük a cigányokat meg a zsidókat. Söprögessenek a saját portájuk előtt (van, mit).

Ez valótlan állítás: "A külföldi média ezért gyakorta kap információkat magyar újságíróktól, akik otthon nem mernék a történeteiket megírni."

Azért küldik külföldre a hazugságokat, mert itthon a valóság azonnal rácáfol az állításaikra, értelmetlenné válik.

A külföldi elvtársi sajtó pedig ellenőrizetlenül csámcsog a vagdalkozáson, esélyt sem adva a másik oldal véleményének vagy a tényeknek.

Utána a mószeroló itthon hivatkozik a saját maga által kiküldött hazug állításokra, külföldi véleményként beállítva azt.

Magyarország jelenlegi állapota nyújt első alkalommal reális reményt a magyar társadalomnak arra, hogy bár évek alatt, de le lehet dolgozni azokat a mérhetetlen károkat, veszteségeket, amiket az előző bukott baloldali kurzus évekig okozott. A klientúrával és az alvilággal, a diktatúrából átörökölt médiaszereplőkkel összefonódó balliberális pilitikusréteg mára szembesült azzal a lehetőséggel is, hogy sor kerülhet az elszámoltatásukra, a jogszerű és alkotmányos felelősségrevonásukra.

Ettől rettegnek, józan ítélőképességüket vesztve ettől gátlástalaok, és ettől észveszejtve már nem csak a vélt vagy valós pártellenségeikre, de az egész (számukra ellenséget jelentő, ellenségnek tekintett) nemzetre is rárontanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés