A tervezett és jutalmazott csőd országa

2013. december 11. 13:18

Puzsér Róbert
Facebook
Amikor egy showműsor gyenge nézettséget produkál és hétről-hétre totális érdektelenségbe fullad, a tévécsatorna fogja és leveszi a műsorról. Na de mi történik akkor, amikor Hajdú Péter kerül ebbe a cipőbe?

Amikor egy showműsor gyenge nézettséget produkál és hétről-hétre totális érdektelenségbe fullad, a tévécsatorna fogja és leveszi a műsorról. Ezt követeli a piac és a televíziózás logikája. Erre hivatkozva távolították el a szemünk elől azt a néhány nívós és kulturált műsort, ami miatt valaha talán érdemes volt a nagy tőkeerejű televíziós csatornákat nézni. Ilyen volt például a Hajós András által vezetett Magánszám vagy akár a BL-közvetítések. Ezeknek a műsoroknak az állítólagos kudarca teremt hivatkozást arra, hogy évről-évre egyre hitványabb és aljasabb koncepciók kapjanak teret, amilyen momentán mondjuk az Éjjel-Nappal Budapest.

Na de mi történik akkor, amikor Hajdú Péter kerül ebbe a cipőbe? Mi történik, ha Hajdú Péter szennyes show-ja szorul ki a harminc legnézettebb magyar nyelvű tévéműsor közül? Mi történik akkor, amikor az emberek fogják a távkapcsolót, és azt mondják, hogy köszönik, a rákbeteg gyerekek sztorijai többé nem szórakoztatják el őket két reklámblokk között. Köszönik, elegük van ebből a beszédképtelen, humortalan és gátlástalan újgazdag proliból valamint nyomorúságos műsorának egyetlen önfeledt tagjából, a röhögőgépből. Immár tudjuk, mi történik. Egy órával előbbre hozzák a műsor kezdésének időpontját, és ezzel a legnézettebb sávba emelik.

Tönkretette az elvtárs a gyárat? Nevezzük ki miniszternek! Nincs nézettséged a késő estében? A prime time-ban a helyed! Egy kulturált országban Hajdú Péter soha nem kerülhetett volna képernyőre. Egy tőkés országban most húzna el a vérbe. Magyarországon azonban a csőd nemhogy elbocsátást, de előléptetést ér. Vajon mit üzen ez a jutalom Hajdú Péternek? Ha tovább romlik a teljesítménye, és a Frizbi az ötven legnézettebb tévéműsor közül is kihullik, átkerülhet a szerda estéből a szombat estébe? Aztán ha már a százban se lesz benne, kinevezik a TV2 programigazgatójának?

Mindegy, hogy ez az előléptetés azért valósulhat meg, mert Hajdú milliárdos vállalkozó, és busásan megvásárolja a műsorsávot, amit lerombol, vagy azért, mert az egykori szoci aranyifjú jelenleg épp a fideszes kapcsolatait építgeti sikeresen vagy akár azért, mert a hirdető cégek dogmásan hisznek abban, hogy minél állatibbá kell tenni a tömeget, olyan mélyre rugdosni a közerkölcsöt meg a jóízlést, hogy a tévénéző még egy Hajdút is képes legyen megemészteni. Teljesen mindegy, hogy miért.

Ez az ország a tervezett és jutalmazott csőd országa. Ez az ország a Hajdú Péterek országa. A pszichopaták, a gátlástalan törtetők, az alkalmatlan, de jó kapcsolatokkal rendelkező elvtársak országa voltunk, vagyunk, és amíg mindezt ilyen pofátlanul tehetik a szemünk láttára, azok is maradunk. Hajdú egy civilizációs ártalom. Hajdú egy klinikai pszichopata. Hajdú egy gátlástalan és pénzéhes oligarcha. Hajdú mindaz, ami miatt élhetetlen ez az ország, és mindaz, ami miatt erkölcstelen ez a civilizáció. Hajdú minden nyomorúságunk legékesebb példázata.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már túlmegy minden fóbián, Puzsér!
Nem kell foglalkozni ezzel a semmirekellő tetűvel, csak még nagyobb arca lesz. Nem méltó egy szellemi emberhez, hogy egyáltalán észrevegye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés