Ilyen Verespatak-hirdetésekkel van tele a román média

2013. december 12. 17:45
Mostanában Románia egyik legnagyobb hirdetője a verespataki cianidos aranybányát tervező RMGC. Reklámjaikban győzködik a közvéleményt a bánya nagyszerűségéről.

Az egyperces hirdetésben elhangzó, román nyelvű szöveg magyar fordítása a következő:

„A verespataki bánya több ezer munkahelyet teremt, és az EU-s jogszabályok által szigorúan szabályozott, az aranybányászatban legelterjedtebb technológiát használja. Az arany cianidos kitermelésének technológiája a legmodernebb bányákban használatos Finnországban, Svédországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. A nagybányai zagytározóban a ciánkoncentráció 400 milligramm/liter volt, az EU-ban a maximális megengedett koncentráció 10 mg/liter. Összehasonlításképpen Verespatak esetében ez a koncentráció átlagosan havonta 3 mg/liter lesz, vagyis kevesebb,mint egyharmada az Európában maximálisan megengedett mennyiségnek.

A bányászat valóságos motorja lehet a román gazdaságnak. A verespataki bánya-projekt több ezer munkahelyet és több mint 5 milliárd dollárt jelent a román gazdaságnak, szigorú környezetvédelmi standardok és a kulturális örökség megújítása mellett.

Verespatak-projekt – egy projekt Romániáért.”

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a kulturális örökség megújítása"

Kicserélik a magyar lakosságot románra? Mert azzal egész jól haladnak már.

Böszörményi Zoltán lapjában, a Nyugati Jelenben is reklámozták már régóta és hosszú ideig. Most rájuk kattintottam, jelenleg nem láttam, legalábbis a honlapjukon. Egyébként, ha jól tudom ez az egyetlen magyar nyelven megjelenő helyi lap öt megyében. Szóval elég gáz, hogy kiálltak Verespatakért, bár szó mi szó szerelemvarázsló, rontó cigány asszonyokat is reklámoztak már, van az a pénz.

rosszul írtam,nem Verespatakért, hanem ciánosokért

Ó, a verespataki bánya!
Transzszylvánia transzmutációja
Tündérkert átvált holdbéli tájra
hála néked, Románia!

Mélyebbre már aligha süllyedhet a romániai törvényhozás, mint ahová a keddi nap után került. A parlament eddig sem tartozott azon intézmények közé, amelyek iránt a lakosság túl nagy bizalmat táplált volna – de az már az aljasság netovábbja, amit a büntető törvénykönyv módosítása során elműveltek a honatyák: a köztisztviselők meghatározásának változtatása révén ugyanis már nem indítható eljárás ellenük hivatali visszaélésért, befolyással való üzér­kedésért vagy megvesztegetésért.

Nem semmi!!

Ez már valódi EU-világ.

Csácókáim, tanulhattok demokráciát a romá(no)któl.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés