Megsértette az Index az MTVA szerzői jogait

2013. december 12. 14:36

MTVA Sajtóiroda
MTI-OS
Az Index.hu jogtalanul, engedély nélkül, szerzői jogait tudatosan megsértve használta a közmédia felvételeit, amikor Antall József ún. „Elhallgatott” interjújának teljes felvételét sugározta.

Az MTVA ma reggel sajnálattal tapasztalta, hogy az index.hu jogtalanul, engedély nélkül, szerzői jogait tudatosan megsértve használta a közmédia felvételeit, amikor Antall József néhai miniszterelnök ún. „Elhallgatott” interjújának teljes felvételét sugározta. A sugárzáshoz az MTVA nem járult hozzá, így az oldal azt törvénytelenül használta.

Az ügy azért is felháborító, mert az index.hu saját szerzői jogi védelemről szóló nyilatkozatának is ellentmond, és maga olyan gyakorlatot folytat az illegális sugárzással, amivel szemben minden műsorszolgáltatónak kötelessége fellépni. A jogosulatlan felhasználás büntető és polgári jogi következményeket von maga után. Az MTVA felszólítja az index.hu-t a jogsértés beszüntetésére.

Az MTVA vizsgálja a jogosulatlan használat miatti jogi lépések megtételét, és elvárja az Index bocsánatkérésének közzétételét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

bocsánat kérés?

hmm...büntesd meg max...mi ez valami durcás kis gyerek

A hozzájárulás megtagadása elég érthetetlen, valóban. Másrészről azonban, ha jól sejtem, maga az Index tette fel YouTube-ra a videót, ami nem nagyon szerencsés. Miért volt erre szükség?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában