Szinte mindenki hallgathatja

A Neo FM volt frekvenciáival bővül a közrádió

2013. december 18. 11:11
A korábban a Sláger Rádió, illetve a Neo FM által használt frekvenciacsomagból kikerült új frekvenciákkal bővül a jövő évtől a Kossuth Rádió és a Dankó Rádió. Ezzel a Kossuth Rádió lakossági lefedettsége 90 százalékra nő.

A közszolgálati médiumok által közvetített információs és kulturális javakhoz való egyenlő esélyű hozzáférés minden hallgató és néző alapvető joga, a Kossuth Rádió jelenleg viszont csupán a lakosság háromnegyedéhez jut el – áll az NMHH közleményében.

Ezért frekvenciacseréket bonyolítanak le nem csak a Kossuth, de a Dankó Rádió frekvenciáinak vonatkozásában is, így január 2-től a Kossuth lefedettsége 90, a Dankóé 77 százalékra nő a lakosságszámhoz viszonyítva – írja a radiosite.hu, hozzátéve: az új frekvenciák egy része a korábban a Sláger Rádió, illetve a Neo FM által használt frekvenciacsomagból került ki, így erősen valószínű, hogy a jövőben nem írnak ki még egy országos kereskedelmi rádiós pályázatot.

Az Index szerint a Neo FM csődje és az új országos pályázati kiírás mellőzése egyértelműen a konkurens Class FM-nek kedvez, amely mögött a Közgépet irányító Nyerges Zsolt áll.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában