Kormányégető Kerényi úr

2014. január 7. 12:24

Balogh Gábor
Jobbegyenes
Mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból?

Engem már évek óta izgat, de most már egyenest álmatlan éjszakákat fog okozni a kérdés: mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból? Lázár János titkos vanuatui bankszámlájának kivonata, Szájer József társkereső hirdetésének print screenje, vagy netán Orbán Viktor 1991-es betépett fotója garantálja a büntetlen ámokfutást?

Mert olyan nincs, hogy értelmes, 60-as IQ feletti, pszichiátriai kezelés alatt nem álló, tudatmódosítókat csak módjával használó embereknek ne tűnjön fel, hogy ez mennyire rettenetesen égő. Hogy a Kerényi&Co. kreatív munkaközösség az elmúlt három évben milyen rendkívüli teljesítményt el: bár az elmúlt két évtizedben messze nem ez a legszarabb kormány, mégis most a legégőbb kormánypártinak lenni.

Az én agyamat a legjobban az cseszi fel, hogy az ilyen korszakalkotó ötletek miatt lassan újra reménytelenül cikivé válik az egész jobboldaliság mint olyan. Öt-hat évvel ezelőtt még minimum liberálkonzervatívnak kellett lenni, hogy egy 40 év alatti társaságban emberszámba vegyenek. Mára a jobberség a szolgalelkűség, a szektás fanatizmus, és a betépett nemzeti-hippi ködevés szinonimájává vált.

Amúgy egyben nem téved Kerényi mester. Ez a kiadvány – ha lesz tíz olyan droid, aki hajlandó részt venni benne, és valóban megszületik – tényleg kordokumentum lesz. Egy olyan koré, amelyben létezhetett ez a pozíció: Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bár a szerző indulata és stílusa nem sajátom, teljes mértékben egyetértek Önnel.
Üdv

Magam is fenntartásokkal hallom a Magyar Krónika-híreket.
Végül mindent az eredmény minősít.
A probléma ott van: Orbánról kialakult a kép: ha egy kérdésben véleményt mond, megszólal, az illető "problémahalmaz" megmozdul, hatni kezd, egyszóval, foganatja van. NO, A LITERATÚRA, A KÖZÉLETI IRODALOM AZ, AMELYIK PONT NEM ÍGY MŰKÖDIK. Amivel Kerényiék jó kis vermet ástak Orbán háta mögé.
Ami Kerényit illeti: a jó szándék és az izzadó erőfeszítés között esetenként nagyon kicsi a különbség. Kerényi most ebbe belelépett, ám ne becsüljük le őt, mert eddig is kapott hideget-meleget, de az idő meglepő módon őt igazolta sok mindenben. (Ebben valószínűleg nem fogja, ez olyan, mint a sötét éjszakában lámpást tenni a fejünkre, nekiindulni a láthatatlannak, s közben ordibálni: Ide lőjetek!)

Mindkét prezentáció igen elfogult...:)

A tudományos robbanás, a sport valamint a szecesszió legnagyobb alakjai között meghatározó számban voltak németek vagy zsidók. A nyugatosok meg - ahogy tudom - tipikusan pont a keresztény nemzeti kurzus ellenfelei voltak, és az ellenszenv kölcsönös volt. A KNK-nak ott volt Szabolcska Mihály vagy később Wass Albert meg Tormay Cecil.

A "keresztény nemzeti középosztályt" a nyugatosok akkoriban inkább a retrográd korrupt dzsentrik világaként igyekeztek beállítani (persze erősen méltánytalanul); amúgy ez nagyon emlékeztet a mai vagdalkozásokra.

Az lehetséges, hogy Kerényi valóban csak ironizál, talán az egész csak egy stílusparódia. Ebben az esetben egész jól csinálja!

(a kapkodásból eredő hibák a vállakozásai megvalósításában akkor is a kínosak)

"Apropó, most, hogy Orbán is síel, Gyurcsány mikor szenved síbalesetet?".
Bizony, ezt nagyon elnézte (eddig) igazmondó Ferenc. De, ami késik, nem múlik. Késik a havazás, így hosszú lesz még a tél.
Képzeld el a kampány hajráját:
A felkelő nappal a hátában, Ferenc begipszelt lábbal, felkötött karral, homlokán kötéssel közelít a kamera felé. S mikor megérkezik, megtört hangon csak ennyit mond: Nem hagyhatom cserben a barátaimat, Gordont és Attilát, ilyen állapotban sem.

Nagyon megoszlanak a vélemények, de Kerény szerepét, az induló lapot pontosan így látom én is, Csontossal, mint optimizmusra okot adó főmunkatárssal.
Olyan szomorú, h. az ellenoldali elítélés mindig annyira határozott, annyira becsmérlő és hogy nincs mindig igazuk, azt most, rövid távon Matolcsy Nemzeti Banki vezetése mutatja, de ezt elviselni, a sok nemtelen "becenevet" és gyűlölködve leszólást nagyon nehéz lehet.
Olvasni meg nagyon nem szimpatikus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés